TJ Luže – FK LETOHRAD 0:3 (0:1)

Domácí : Klenor- Roubínek, Lacman, Veis, Mocanu – Fej, Kroutil, Klenor (64.Novák), Schejbal (38.Naď), – Holub, Malinský

Hosté: Martinovský – Kail, Vaniš, Macek, Štěpán P.- Čada (76.Filip)), Chládek (88.Smíšek), Bartoň (68.Štěpán), Šponar (61.Lorenc) – Kabourek, Trnka (85.Hiller)

Branky: 18,73,88 Kabourek

Rozhodčí: Suchomel Karel AR: Fojtík Čapek

Diváci: 80

Domácí v poslední době zlepšenými výkony stoupají v tabulce a z posledních tří zápasů si připsali plný bodový zisk a navíc ve všech třech posledních zápasech udrželi brankáři čisté konto. První poločas se hrál bezstarostný ale rušný fotbal. Hosté se ujali vedení v 18.minutě. Letohrad vystihl nepřesnou rozehrávku domácích a rychlým přechodem do protiútoku našel Trnka rozběhnutého Kabourka, který vstřelil úvodní branku zápasu. Domácí přidali a začali si vytvářet brankové příležitosti. Nejblíže k vyrovnávací brance byla Luže ve 23.minutě. Domácí kopali trestný kop z hranice velkého vápna. Přesnou ranou mířil míč do letohradské branky, na brankové čáře ale „zasáhl“ domácí hráč a vykopl míč z brankové čáry mimo. O chvíli později domácí po rohovém kopu nastřelili tyč hostující branky. Letohrad přežil tyto velké šance bez úhony. V závěru prvního poločasu mohl přidat další branku Trnka. Sám před brankářem, ale v zakončení neuspěl. Ve druhém poločase přišlo uklidnění na letohradskou stranu až v 73.minutě. Po rohovém kopu shluk hráčů prostřelil Kabourek a druhou brankou uklidnil letohradské hráče. V závěru zápasu Filip přesnou přihrávkou našel Kabourka a ten třetí brankou v zápase stanovil konečný výsledek utkání.

Hodnocení trenéra FK LETOHRAD: Vzhledem ke specifickému prostředí v Luži a vítězné sérii jsme jeli na utkání s respektem. Místo toho, abychom byli aktivní, působili jsme hrozně ospale. Naštěstí se nám povedlo vstřelit první branku, ale místo uklidnění přišlo zpohodlnění, domácí nás zatlačili a měli dvě zajímavé šance. Druhý poločas byl o tom, jestli odskočíme na rozdíl dvou branek nebo se domácím povede vyrovnat. Naštěstí platila první varianta a po vstřelení druhé branky už jsme si závěr pohlídali. Za tři body jsme rádi, ale víme, že hra by mohla být kvalitnější.


  • Jan Hiller #7

  • Tomáš Kabourek #11

  • Dan Dvorský #16

  • René Macek #6

  • Dominik Chládek #8