FC Hlinsko – FK Letohrad 1 : 3 (1 : 1)

Hlinsko: Bartaloš – Nevole, Křivka, Rambousek, Formáček, Volf, Zelenka (46. Holec), Vašek, Cach (46. Klika), Bečička (60. Koutný), Hlouš (46. Formáček)

Letohrad: Martinovský – Štěpán, Kail, Lorenc, Kadlec (63. Markarjanc), Kabourek, Hiller, Nágl, Zbudil, Šplíchal (63. Krejčí), Mokrejš (76. Preclík)

Branky: ** 32. Hlouš  – 29., 84. Kabourek, 50. Křivka (vlastní) Rozhodčí: Bečvář Lubomír, Erlebach, Fišer ŽK: 2:0 **Diváci: 150

K poslednímu zápasu zajížděl Letohrad do Hlinska, kde i v horkém počasí dokázal zvítězit. První malé varování pro domácí přišlo z kopaček Zbudila, když po přihrávce Kadlece střílel z vápna. O několik minut později to zkoušel Hiller hlavu po rohu Kaila, ale ani jeho pokus nenašel cíl. Ve 29. minutě se to už povedlo. Kadlec hlavou přistrčil míč Kabourkovi, který se nerozpakoval a zdálky poslal svůj tým dovedení, 0:1. O tři minuty později však přišla chyba. Nágl špatně trefil míč, čímž ho předložil do ideální pozice Hloušovi, který z vápna lobem překonal Martinovského, 1:1. Třetí branku utkání přinesla 50. minuta. Lorenc se šikovně na půlce uvolnil, předal Mokrejšovi, který svůj centr tlačil po zemi do vápna. Kabourek však míč jen lehce tečoval, což však stačilo k tomu, aby si za ním domácí Křivka srazil míč do vlastní sítě, 1:2. V 84. minutě Krejčí z vlastní poloviny hřiště poslal míč za obranu, kde si ho v rychlosti našel Kabourek a opět z dálky přehodil bezmocného Bartaloše, 1:3. Domácí se před koncem snažili skóre ještě zkorigovat, jmenovitě Koutný, ale Martinovský výborným zákrokem už žádnou změnu nedopustil. Letohrad tedy dokázal ukončit sezónu 2021–2022 výhrou a tím obsadit sedmou příčku divize C.

Hodnocení trenéra A. Majvalda. Musím kluky pochválit, jak zvládli poslední utkání a že splnili cíl, se kterým do zápasu šli. Myslím, že naše výhra je zasloužená a hlavně v prvním poločase jsme hráli velice dobře. Škoda, že jsme po vedoucí brance udělali chybu v rozehrávce a domácím jsme nabídli vyrovnávací branku. Druhý poločas naše hra ztratila trošku kvalitu, ale dali jsme dvě branky a kromě posledních pěti minut jsme měli utkání pod kontrolou. Pro nás končí zajímavá sezóna, kdy jsme jako tým ušli kus cesty a věřím, že na to na podzim navážeme.


  • Jan Janůj #22

  • David Knespl #19

  • Matouš Brabec #17

  • Dan Dvorský #16

  • Aleš Zbudil #9