FK Letohrad – SK Benátky nad Jizerou 0 : 2 (0 : 2)

Letohrad: Martinovský – Jiřánek, Štěpán, Kail, Lorenc, , Kabourek, Hiller (87. Faltejsek), Hýbl (72. Pokorný), Zbudil, Šplíchal (87. Štusák), Klímek (59. Chládek)

Benátky: Děděk – Komma, Slicho, Šimeček (80. Zedníček), Mbach (90. Sudek), Kopa, Zabilanský, Macek (90. Poustecký), Komárek, Glöckner, Holakovský (72. Šimek)

Branky: 39. Zabilanský, 45+1. Komma

Rozhodčí: Klečka Ivan, Pilný, Matějka

ŽK: 3:3

Diváci: 140

První domácí utkání v nové sezóně se Letohradu nepodařilo a s Benátkami nad Jizerou padl 0:2. V úvodu utkání nejdříve zahrozil domácí Hiller. O pár minut ho na druhé straně napodobil Zabilanský. Dále hosté hrozili z rychlý přechodů do útoku. Jeden z nich se snažil proměnit Mbach. Další nebezpečí hrozilo z trestného kopu, ale míč jen těsně minul Martinovského branku. Třicátá devátá minuta už změnu skóre přinesla. Benátky potáhli balón po levé straně, následně ho naservírovali po zemi na malé vápno, kde se Šplíchalem stíhaný Zabilanský nemýlil a poslal hosty do vedení, 0:1. O šest minut později bylo s Letohradem ještě hůř, když se po faulu na hranici vápna z trestného kopu trefil přesně k tyči Komma, 0:2. Ve druhém poločase se Letohrad snažil tlačit více dopředu, ale Benátky vážnější ohrožení jejich branky nepřipustili. Naopak ještě předvedli řadu neproměněných šancí. O jednu z nich se postaral Mbach a několik dalších zahodil Macek. Skóre už tedy zůstalo nezměněno a Benátky si z Letohradu odváželi zasloužené tři body.

Hodnocení trenéra A. Majvalda. Do první branky hostů se hrálo vyrovnané utkání, kdy jsme my byli opticky více na míči a Benátky nám hrozili z brejků a jednu takovou situaci využili ve 39.minutě. Zápas se rozhodl už v závěru prvního poločasu, když jsme po zbytečné standardní situaci dostali druhou branku. Druhý poločas už si Benátky zkušeně hlídali, chodili nám do nebezpečných brejků a pro nás je prohra 0:2 ještě milosrdná. Zápasy s takhle kvalitním soupeřem nám odkrývají naše slabiny a já věřím, že se do dalších zápasů poučíme a budeme konkurenceschopnější


  • Jakub Jiřánek #3

  • Jan Hiller #7

  • Adam Nágl #20

  • Aleš Zbudil #9

  • Jan Janůj #22