FK Letohrad – FC Hlinsko 1 : 4 (0 : 3)

Letohrad: Martinovský – Chládek (77. Kadlec), Kail, Lorenc, Kabourek, Macek, Nágl (88. Klímek), Šponar (77. Hýbl), Jiřánek, Zbudil, Štěpán

Hlinsko: Hlouš (92. Škorpík) – Volf, Zub (90. Nemšovský), Portyš (74. Nevole), Mayer, Zelenka, Křižák, Pilný, Šejvl, Kapanga (92. Severa), Králíček (74. Klika)

Branky: 67. Kabourek  – 7. Králíček, 8. Portyš, 36. Kail (vlastní), 84. Klika

Rozhodčí: JEŽEK Václav, Schmeiser, Koutník

ŽK: 4:3

Diváci: 150

Potvrdit výhru z předešlého venkovního utkání se domácímu Letohradu nepovedlo a loučení s podzimní částí nepřineslo ani bod. Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji, což přineslo už v první desetiminutovce dvě branky. Tu první v sedmé minutě, když se ve vápně dobře uvolnil Králíček a střelou k pravé tyči otevřel účet utkání. O minutu později přišel druhý gól. Králíček získal odražený balón, potáhl před vápno, kde ho naservíroval Portyšovi, který pro změnu mířil k levé tyči, 0:2. To však v prvním poločase nebylo vše. V 36. minutě nabral rychlost Kapanga, vystřelil, jeho ránu Martinovský vyrazil do dotírajícího Pilného, od kterého se míč odrazil do branky, čemuž se ještě snažil zamezit Kail, ale navýšení náskoku Hlinska už nezabránil, 0:3. Jako v předešlém domácím utkání, nastoupil do druhého poločasu úplně jiný Letohrad, který získal převahu a tlačil se do zakončení. V 50. minutě měl Hlouš v bráně Hlinska co dělat, aby zlikvidoval Jiřánkův sražený centr. Z následného rohu mířil Lorenc hlavou vedle. V 67. minutě našel Zbudil za obranou rozeběhlého Kabourka, který z vápna nekompromisně ranou pod břevno snižoval na 1:3. V 72. minutě bylo blízko k dalšímu snížení skóre. Štěpán dostal míč do šestnáctky, Chládkovu střelu hosté zblokovali a následné Zbudilovo zakončení s vypětím sil likvidoval brankář Hlouš. V 79. minutě využil Kapanga opět své rychlosti a z levé strany postupoval sám na Martinovského, ale úspěšný nebyl. To až v 84. minutě Klika. Pilný využil otevřenější obrany domácích, míč po lajně zatáhl k vápnu, kde ho naservíroval zmíněnému Klikovi, který určil konečný výsledek na 1:4.

Hodnocení trenéra A. Majvalda Pro mě je výsledek posledního podzimního utkání velké zklamání. Kvůli absencím některých hráčů jsme zkusili přeskupit řady a moc nám to nevyšlo. Hlavně první poločas nám chyběl lepší pohyb a soubojové chování ve středu hřiště a tím pádem jsme se nedostávali do zakončení. Druhý poločas už naše hra snesla lepší parametry a je škoda že jsme neproměnili šance na 2:3, abychom závěr utkání mohli ještě zdramatizovat. Nezbývá než pogratulovat soupeři a poděkovat všem divákům, kteří nás celý podzim podporovali.


  • Matouš Brabec #17

  • Jan Janůj #22

  • Jan Hiller #7

  • Ondřej Kail #4

  • Petr Václavek #15