FK LETOHRAD – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 1 : 2 (0 : 1)

Letohrad: Martinovský – Veselý (66. Chládek), Lorenc, Kabourek, Kail, Šplíchal, Jiřánek (75. Kadlec), Zbudil (75. Nágl), Štěpán, Macek, Počtýnský (66. Faltus)

Ústí nad Orlicí: Jech – Chleboun, Mikor, Langer, Stránský, Špatenka, Souček (89. Popelář), Hynek (89. Tchanturia), Sokol (72. Kozák), Bednář, Vašek (94. Češka)

Branky: 49. Šplíchal  – 27. Počtýnský (vlastní), 62. Bednář

Žluté karty: 3:3

Rozhodčí: Mrkáček Michal, Mach, Jirák

Diváků: 210

Průběh utkání: První soutěžní utkání kalendářního roku 2023 zahájil Letohrad na domácí půdě, kde přivítal celek Jiskry z nedalekého Ústí nad Orlicí. Letohrad začal aktivně a dlouhé minuty držel míč na svých kopačkách, ale vážné ohrožení Jechovy branky to přes pověstný „prešovský beton“ nepřineslo. Naopak z ojedinělého výpadu šla Jiskra do vedení. Ve 26. minutě zahrávala roh, který si nešťastně do vlastní brány srazil Počtýnský, 0:1. Druhý poločas začali domácí opět lépe, což vyústilo ve vyrovnání. Ve 49. minutě se ze strany vřítil do vápna Kabourek, prudkou příhru směřoval do malého vápna, kde ve skluzu zakončoval Počtýnský, bohužel pro něho jen do břevna. U odraženého míče byl však nejdříve Šplíchal a srovnal na 1:1. V 62. minutě si však hosté vzali vedení zpět, když po centru z pravé strany zakončoval hlavou osamocený Bednář. Letohradu se už pak další korekce skóre nepodařila a tak první jarní kolo skončilo bez bodového zisku.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: Čekali jsme jak bude Ústí hrát, ale musím říct, že jejich pasivita předčila naše očekávání. Bohužel jsme si neporadili s jejich hlubokým blokem, kde nám chyběla větší odvaha a rychlost v přechodové fázi. Musím přiznat, že mělo Ústí víc nebezpečných situací ve vápně, kde nám dělaly problémy brejkové situace a dobře sehrávané standardní situace. Pro nás je to krutá porážka, ale věřím, že o to víc poučná.


  • René Macek #6

  • Milan Linhart #18

  • Jan Janůj #22

  • Jan Hiller #7

  • Jakub Jiřánek #3