FK Letohrad – TJ Dvůr Králové nad Labem 2 : 0 (1 : 0)

Letohrad: Janůj  – Kabourek (80. Netolický), Lorenc, Nágl, Štěpán, Macek, Šplíchal (60. Chládek), Zbudil (71. Kadlec), Šponar, Jiřánek, Hiller (71. Veselý)

Dvůr Králové: Matula  – Picha, Machač, Votrubec, Šťastný, Vitebský, Hruška (63. Mertlík), Smith (85. Prokš), Rejl, Hrubý (85. Rydval), Sojka

Branky: 31. Šplíchal, 63. Kabourek

Žluté karty: 4:5 Červené karty:  0:1

Rozhodčí: Štefan Michal, Hes, Ježek

Diváků: 120

Průběh utkání: V posledním domácím utkání sezóny 2022/2023 přivítal Letohrad na svém hřišti celek z města ZOO TJ Dvůr Králové nad Labem. Úvodní minuty zápasu byly od obou mužstev opatrnější a tak opravdu vážnější situace přišla až ve 30. minutě, když stoper Macek vyvezl míč přes půl hřiště až na roh vápna, kde ho přenechal Lorencovi, jehož centr hostující obrana odvrátila jen na kopačky Zbudila, jehož prudká střela mířila vedle. Co se nepovedlo Zbudilovi, povedlo se dvojici Hiller, Šplíchal o minutu později. Hiller postupoval od lajny po hranici vápna až na střed, odkud vypálil, jeho střelu ještě dokázal Matula vyrazit na tyč, ale na dorážku Šplíchala už byl krátký, 1:0. Ve 35. min mohli hosté srovnat, ale Machač nevyužil ideální příhru od Hrušky a pálil vysoko nad. Do poločasu ještě domácí zahrozili ze standardní situace, to když si odvrácený centr ještě našel Macek, ale i jeho střelu dokázali bránící hráči tečovat a poslat ji tak nad bránu gólmana Matuly. Ve druhém poločase, přesněji v 52. minutě se zrodily obrovské šance na obou stranách. Nejdříve hosté, Machač zůstal na pravé straně trestuhodně osamocen a mohl tak z rohu vápna postupovat ke středu odkud pálil, ale pozorný Janůj nedopustil změnu skóre. Z odraženého balónu se jali útoku domácí. Šplíchal potáhl po pravé straně, přihrál na úroveň penalty Kabourkovi, ale i zde se vyznamenal brankář a prozatím nedopustil další radost domácích. V 54. minutě našel Kabourek před vápnem Zbudila, který se prvním dotykem skvěle dostal za stopera Picha, ten ho následně fauloval za což inkasoval červenou kartu. O necelých deset minut později domácí přesilovku využili, a to když Lorenc středem uvolnil Kabourka, který se nyní tváří v tvář Matulovi nemýlil a mezi nohama poslal míč do sítě, 2:0. Zbytek utkání už výraznější šance na obou stranách nepřinesl a tak mohl Letohrad slavit plný zisk bodů, který mu zajistí setrvání v Divizi C i pro následující ročník.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra: Tvrzení, že poslední krok bývá nejtěžší, se potvrdilo i u nás. V naší hře bylo dost neklidu a zbrklých řešení, ale naštěstí se nám podařilo vstřelit dvě branky a vyhrát. Ve hře máme hodně rezerv, ale po špatném úvodu jarní části musím kluky pochválit jak náročné jaro zvládli.


  • David Knespl #19

  • Matouš Brabec #17

  • Jan Janůj #22

  • Jan Hiller #7

  • Aleš Zbudil #9