Letní kemp pro malé fotbalisty

Letohradský fotbalový kemp patří mezi nedílnou součást prázdnin a zároveň otevírá novou sezónu letohradských fotbalistů a fotbalistek. Letošní ročník nám vyšel na první srpnový týden.

Kemp proběhl formou příměstského tábora a zúčastnilo se ho 51 malých fotbalových talentů ročníku 2010 až 2016, kteří byli rozdělení do 5 skupin. Každá skupina měla svého asistenta z kategorie starších žáků a během týdne si okusila tréninky od všech trenérů.

I přes nepříznivou předpověď se nám první dny srážky téměř vyhýbaly, proto jsme mohli ráno odstartovat mimofotbalovými aktivitami. Pondělní turnaj v hokejbale se setkal s velice kladným ohlasem a všichni jsme si ho velice užili. Po skvělém obědě jsme mírně zmokli na odpoledním tréninku, ale ani to nám nezkazilo dobrou náladu.

V úterý nás po ranní pohybovce čekali létající trenéři. Bohužel na první trénink se podařilo doletět jen části z nich, neboť druhá posádka měla kolizi se srnou. Vše nakonec dopadlo dobře, a tak jsme po pózovaní před fotoaparátem pro naši paní fotografku mohli vyrazit v plném počtu na odpolední trénink. Ten byl velice přínosný, jak pro hráče samotné, tak i pro náš realizační tým, který zaplnil poznámkami nejeden poznámkový blok.

Středa nám přinesla další srážky, ale i přes ně ranní trénink proběhl celý a bez přestávek, a tak jsme po obědě sbalili plavky a vyrazili do plavecké bazénu v České Třebové. Tam jsme po náročných 3 dnech provedli regeneraci organismu a po synchronizovaném skákání do bazénu většina zamířila do vířivky a zbytek do páry či malého bazénu. Velice navštěvovaný byl také místní tobogán, na kterém si to všichni poradně užili. Po usušení a výborné svačině se vracíme na Letohradské hřiště a po večeři mají kluci volnou zábavu, kterou většina využívá s balónem na hřišti. Středeční večer patřil přespávaní. Tento rok jsme kvůli špatnému počasí využili místní Spartak. Nikomu to ale vůbec nevadilo a po poločase zápasu Slavia – Ferencvaros a kulturním představení asistentů všichni usínají.

Čtvrtek patřil mezi srážkově nejhojnější dny, proto obě tréninkové jednotky strávíme v tělocvičnách (děkujeme ZŠ u Dvora a Spartaku za pomoc). I přesto byly tréninkové jednotky nabité pozitivní energií a věříme, že se dětem náhradní program líbil.

Pátku jako každý rok patřila liga mistrů, proto také hned po obědě vyrážíme na zelený pažit. Ve velice zajímavých a vyrovnaných zápasech padá spoustu gólů a diváci jsou u vytržení. Krásné prosluněné odpoledne využíváme k vyhlášení a následnému loučení. Celý kemp končíme pokřikem 3× ZDAR.

Denis Preclík, trenér mládeže FK Letohrad