Mladí fotbalisté na medailových pozicích

V uplynulém ročníku 2021–2022 krajského přeboru Pardubického kraje dosáhli letohradští žáci skvělých výsledků. Starší žáci dokázali celoroční soutěž vyhrát, což je pro náš klub v této kategorii historický moment. Mladší žáci se umístili na druhém místě, přičemž o tomto výsledku rozhodlo až vzájemné skóre.

Mistrovská sezóna starších žáků Kdyby se nás někdo před sezonou zeptal, s čím bychom byli spokojeni, tak řeknu: Bylo by to pěkné vyhrát kategorií starších žáků. Ale našim hlavním cílem bylo hrát aktivní a pohledný fotbal, aby to kluky bavilo a měli radost ze hry. A hlavně věřili systému, kterým jsme se chtěli prezentovat. To že to kluci zvadli, je třešnička na dortu. Za ten pot v letní a zimní přípravě to rozhodně stálo. Za první místo jsme velmi rádi a pohár, který jsme mohli společně zvednout nad hlavu. Chválíme kluky, kteří makali a měli velmi poctivou docházku. My, jako trenérský tým, jsme se snažili předat klukům to nejlepší z nás i za celý klub, který jsme se snažili reprezentovat, jak nejlépe umíme. V poslední řadě bychom rádi poděkovali klukům za skvělý přístup v celé sezoně. Děkujeme rodičům za to, jak kluky podporovali nejen na tribunách, ale i formou dopravy na tréninky a zápasy. Přejeme všem hezké prázdniny, pokud možno bez zranění.

Výsledky: Let – Lanškroun 6:0, Polička – Let 2:2, Let – Hlinsko 6:0, Ústí nad Orlicí – Let 1:3, Let – Česká Třebová 3:0, Holice – Let 0:12, Let – Pardubičky 3:0, Moravská Třebová – Let 1:0, Let – Moravany/Dašice 6:1

Trenérský tým U15: Jandejsek David, Ondřej Strnad Autor: David Jandejsek, trenér mládeže FK Letohrad

Mladší žáci těsně druzí S týdenním odstupem po konci sezóny bilancujeme uplynulý rok a musíme konstatovat, že převládají pozitivní informace a vzpomínky. V týmu po celý rok panovala pohoda a fungovala spolupráce. I v jarní části sezóny měla naše tréninková skupina přes 20 hráčů, což je výborné. Kluci měli i s ohledem covidová omezení a školní povinnosti velmi dobrou tréninkovou docházku. Ve většině případů měli chuť na sobě pracovat a dále se zlepšovat, což se projevilo na zápasových výkonech.

A-tým předváděl v krajském přeboru po celou jarní sezónu velmi dobré výkony. Dařilo se nám přenášet natrénované herní situace do zápasů a dokázali jsme hrát rychlý a kombinační fotbal. To vše se projevilo i na výsledcích – z 9 zápasů jsme dokázali v 7 zvítězit, jednou jsme remizovali a jednou prohráli. Celkově jsme obsadili skvělé druhé místo se stejným bodovým ziskem jako vítěz z Ústí nad Orlicí. Mezi naše nejlepší střelce patřili Alex Gregor (34 gólů), Michal Adamec (20 gólů), Jiří Sladký (11 gólů), Dominik Švercl (9 gólů), Vojta Šítek (8 gólů).

B-tým střídal v okresním přeboru lepší výkony s horšími, nakonec se mu podařilo uhájit pěkné třetí místo. Zde jsme ale měli jiný cíl – chtěli jsme, aby si všichni kluci mohli o víkendu zahrát zápas a dále jsme už chtěli zapracovávat mladší hráče z nižší kategorie, což se nám povedlo. Za béčko celkem nastoupilo neuvěřitelných 32 hráčů. Mezi nejlepší střelce patřili Jiří Sladký (26 gólů), Tomáš Jirucha (14 gólů), Marek Peřina (10 gólů), Radek Pavlík a Ben Šulc (8 gólů).

Závěrem nezbývá než všem hráčům, rodičům i trenérům (o kluky se staral trenérský kvartet ve složení Radek Pavlík, Michal Tejkl, Ladislav Nastoupil a Radim Adamec) poděkovat za vzájemnou spolupráci, popřát všem pěkné prázdniny a do dalších let pevné zdraví a sportovní úspěchy. Na shledanou opět na fotbale v příští sezóně.

Výsledky A-tým: Let – Lanškroun 5:2, Polička – Let 2:2, Let – Hlinsko 7:0, Ústí nad Orlicí – Let 1:3, Let – Česká Třebová 2:4, Holice – Let 0:9, Let – Pardubičky 6:1, Moravská Třebová – Let 0:13, Let – Moravany/Dašice 6:2

Výsledky B-tým: Let – Luková 7:4, Jablonné – Let 1:1, Let – Rudoltice 5:1, Dolní Třešňovec – Let 1:21, Let – Žichlínek 2:4, Ústí n. Orlicí – Let 6:4, Tatenice – Let 5:11, Letohrad – Brandýs 13:3, Zámrsk – Let 1:6, Letohrad – Rokytnice 6:7

Autor: Radim Adamec, trenér mládeže FK Letohrad