9.kolo Krajského přeboru mladších přípravek

Soupeři : FC Hlinsko , MFK Chrudim , SK Pardubičky

Hráno zápas 2×15 min

Sestava A Tom Strnad, Tobiáš Mikyska, Maty Pirkl, Kuba Halbrštát, Oliver Křivohlávek, Šimon Zářecký (druhý zápas), Adam Bartoš, Matěj Bartoš (třetí zápas), Vojta Václavek (třetí zápas).

Sestava B : Tobiáš Mikyska ( třetí zápas), Adam Bartoš ( třetí zápas), Lojzík Frydrych, Matěj Bartoš, Fanda Douša, Šimon Zářecký, Kristy Kosková, Kryštof Kubelka, Vojta Václavek, Tom Strnad (druhý zápas).

FK Letohrad A  – FC Hlinsko A 2 : 11

branky: Bartoš, Pirkl

FK Letohrad A – MFK Chrudim A 0 : 12

FK Letohrad A – SK Pardubičky A 3 : 7

branky: 2× Halbrštát, Strnad

FK Letohrad B  – FC Hlinsko B 9 : 6

branky: 5× Frydrych, 3× Václavek, Kosková

FK Letohrad B – MFK Chrudim B 0 : 21

FK Letohrad B  – SK Pardubičky B 3 : 11

branky: Kubelka, Frydrych, Zářecký

Dalším kolem pokračoval Krajský přebor přípravek v Hlinsku.

V kalendáři šlo o nejdelší výlet jarní části a to bohužel se cestou zcela potvrdilo. Díky uzavírce za V. Mýtem se přijelo doslova za 5 minut 12, respektive 9. Hodina a 55 minut cesty autobusem zanechala na dětech bohužel následky.

Rodiče a realizační tým museli děti převléci v rekordním čase a honem na hřiště, kde bez jakékoliv přípravy se šlo rovnou hrát. Rodičům tímto děkujeme za velkou pomoc.

LETOHRAD A :

První zápas byl sice bojovný ze strany Letohradu, ale výsledek 2:11 byl spíše odrazem chyb v rozehrávce, neobsazování hráčů a špatném vracení se hráčů po ztrátě míče a slabším pohybu. Alespoň 2 krásné góly se podařilo vstřelit Matymu Pirklovi a Adamu Bartošovi. Bohužel na víc už Letohrad nedosáhl.

Druhý zápas byl z herního pohledu ještě mnohem slabší než ten první a to i přes velkou snahu trenéra J. Mikysky, který se snažil pečlivě hráčům jejich chyby vysvětlit. Zatímco soupeř z Chrudimi od začátku překypoval pohybem, tak hráči Letohradu doslova zápas zaspali. Přestalo se běhat a všude jsme byli pozdě a tak zápas spíše připomínal přehlídku faulů. Výsledek 0:12 mluví asi za vše. Bohužel se nepodařilo děti správně do zápasu připravit psychicky ani fyzicky (soupeř byl o dost fyzicky vyspělejší), což sami hráči po zápase jednoznačně potvrdili slovy jako „mě to nebaví“, nebo „já jsem jet vůbec nechtěl“. Z úst některých hráčů, dokonce i jako pokus o zakrytí svého matného výkonu zaznívala i kritika na stranu rozhodčího, že nepískal „kosy“ soupeře.

Poslední zápas již přinesl mnohem lepší herní projev a to i přes viditelné indispozice několika hráčů. Opět nás trápily puchýře více než soupeř. V zápase se hodně zlepšila naše rozehrávka od branky. Už nebylo tolik zbytečných ztrát míče v soubojích a hráči se snažili i poctivě bránit. Začátek zápasu sice patřil soupeři, který gólově odskočil , ale krásné 2 góly Kuby Halbrštáta a 1 gol Toma Strnada dostali Letohrad zpět do hry. Bohužel soupeř nakonec ještě ke konci své vedení navýšil a nakonec vyhrál 7:3 .

Za poslední zápas patří hráčům alespoň pochvala od trenérů i rodičů za zlepšený výkon a ochota se o výsledek poprat. Rodičům patři dík za jejich obětovaný čas a podporu svých nadějí.

Nezbývá než jen doufat, že příště to bude určitě lepší. Čeká nás domácí turnaj, kde nás snad naši fanoušci poženou k lepším výkonům. Rodiče si zaslouží poděkování za podporu.

LETOHRAD B : Pro první jarní vítězství jsme si přijeli do Hlinska proti domácímu týmu. Do zápasu jsme šli bez rozcvičení, ale na hráčích to nebylo vůbec znát. Soupeře jsme porazili bojovností a důrazem před brankou a velkým počtem střel. To náš druhý zápas vyhrál bohužel náš soupeř a to dost jednoznačně. Třetí zápas byl velice vyrovnaný, ale pro soupeře šťastnější v koncovce.

Všechny hráče musíme pochválit, za pro ně dost náročný turnaj. Brzo vstávat, dlouhá cesta a pak jít hrát. Chci poděkovat všem rodičům a fanouškům za podporu, pomoc a povzbuzování na turnaji. Děkujeme. Mikyska J. /Pirkl M./ Peřina M .