6.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Chrudimi

Soupeři : SK Nemošice, MFK Chrudim, SK Polička

Hráno zápas 2×15 min.

Sestava 2 : Adam Bartoš, Tobik Mikyska (první a druhý zápas), Pavel Jerry Géring, Eli Adamec, Tom Strnad, Kristy Kosková, Lojzík Frydrych (první zápas a třetí zápas- první poločas), Oskar Novotný, Sára Malínková (třetí zápas), Vojta Václavek (třetí zápas- první poločas).

Sestava 1 : Filip Krejsa, Honza Malínek, Domča Šubrt, Maty Wendl, Sofča Kovářová, Sára Malínková (první a druhý zápas), Matěj Prachař, Vojta Václavek, Štěpán Stejskal, Lojzík Frydrych (druhý zápas), Adam Bartoš (třetí zápas- první poločas), Tobík Mikyska (třetí zápas).

FK Letohrad 2 – SK Nemošice 0 : 14

FK Letohrad 2 – MFK Chrudim 1 : 7

**branky: ** Strnad

FK Letohrad 2 – SK Polička 6 : 3

branky: 2× Strnad, Adamec, Václavek, Frydrych (1× vlastní)

FK Letohrad 1 – SK Nemošice 0 : 14

FK Letohrad 1  – MFK Chrudim 7 : 9

branky: 5× Václavek, Frydrych, Malínek

FK Letohrad 1 – SK Polička 3 : 4

branky: Václavek, Krejsa, Bartoš

LETOHRAD 2 Náš předposlední turnaj v podzimní části v Chrudimi, který jsme odehráli na umělé trávě. Výjezd do Chrudimi kopíroval stále intenzivněji hřející slunce a stoupající teplotu. Cestou tam dvě objížďky a jedno zvracení. Pak první zápas s Nemošicemi s minimem bojovnosti na naší straně a tomu odpovídající výsledek 0:14. Proti Chrudimi jsme už bojovali a hráli o dost lépe, ale i tak jsme prohráli 1:7, když naším jediným střelcem byl Tomáš Strnad. Poslední zápas jsme nejen hráli dobře, ale i vyhráli, a to 6:3. O branky se postarali Lojzík Frydrych, Vojta Václavek, 3× Tomáš Strnad a jednou nám vlastním gólem pomohl sám soupeř. I když jsme druhý zápas prohráli, bylo vidět zlepšení a chuť hrát. Následoval třetí zápas a za ten musíme všechny pochválit. I cesta zpět už byla bez zvracení a dokonce jen s jednou objížďkou.

LETOHRAD 1 Za krásného nedělního počasí nás čekal výjezd do Chrudimi. Po několika zastávkách autobusu, z mnoha různých důvodů, jsme dorazili na místo, kde po převlečení a rozcvičení nás čekal soupeř z Nemošic, s nimiž jsme letos ještě nehráli. Hned po začátku zápasu bylo jasné, že to nebude soupeř jednoduchý. Po již skoro standartním začátku turnaje v podobě našeho faulu ve vápně jsme po asi půl minutě prohrávali gólem z penalty. Na soupeři bylo znát, že se nejedná o nováčky v kategorii MP a díky síle, přehledu na hřišti a dobré kombinaci sázeli jeden gól za druhým. Nám chyběl pohyb, působili jsme ospale a tak se skóre zastavilo na výsledku 0:14. Druhý zápas jsme se zřejmě zdravě naštvali, protože na hřiště nastoupili jiní hráči, i když jsme hráli proti neoblíbené Chrudimi. Děti bojovaly a rvaly se, ale i přes to jsme prohráli první poločas 2:6. Zápas ale neskončil a pokračovalo se druhým poločasem, kdy jsme dokonce byli lepší než soupeř a tento poločas vyhráli 5:3 Bohužel to zvrat v zápase nestačilo, a smolně jsme prohráli 7:9, kdy 5 gólů vstřelil Vojta Václavek a po jednom Honzík Malínek a Lojzík Frydrych. Třetí zápas proti Poličce byl velmi vyrovnaný. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a brnkalo tak na nervy nejen rodičům, ale i trenérovi. V prvním poločase jsme byli jasně lepší a pohyblivější než soupeř, ale bohužel se nám z toho nepodařilo vytěžit více branek a poločas tedy skončil 2:2. Do druhé půle jsme naskočili s odhodláním konečně vyhrát. Soupeře jsme tlačili, ale bohužel jsme dvakrát zaspali v obraně a Polička tak odskočila na 2:4. Po dalším tlaku snižujeme na 3:4, ženeme se za vyrovnáním, ale časomíra nám dává stopku. Zápas tedy končí naší třetí, tentokrát těsnou, a nezaslouženou prohrou. Velká škoda. Góly za nás dávali 1× Adam Bartoš, Fíla Krejsa a Vojta Václavek.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám, našim příznivcům a rodičům za jejich pomoc i podporu na turnaji. Další turnaj odehrajeme v sobotu 15.10.2022 v Pardubičkách (náš první zápas začíná v 9:40h). Odjezd AUTOBUSEM v 7.30h z parkoviště u stadionu. Náš poslední soutěžní venkovní turnaj před zimní sezónou. Děkujeme.

Mikyska / Novotný / Šubrt