Opočno CUP

První ostrý test pro starší přípravku byl turnaj Opočno Cup 2022 v sobotu 20.8.2022

S nepříznivou předpovědí počasí v zádech jsme vyrazili do Opočna v počtu 11 hráčů. Tým byl doplněn od posily, které jsou výkonnostně přeřazeny do mladších žáků a také o nové tváře z mladší přípravky.

Sestava: David Lucynskyj, Eliáš Kučírek, Matouš Dušek, Alex Šubrt, Andryi Pantsulych, Marek Peřina, Jáchym Baláš, Matouš Kubelka, Matyáš Pirkl, Fanda Kaška, Jakub Straka

Čekalo nás celkem 5 zápasů ve skupině hraných 1×18 minut v klasickém počtu 5+1.

V prvním zápase jsem vyzvali soupeře z Malšovy Lhoty. Soupeř to byl na rozehrání velice přijatelný a pod výsledkem 6:0 se podepsal 3mi góly Mára, a jedním gólem Andryi, Matouš K a Jáchym. Davídek se blýskl čistým kontem.

Rozlosování turnaje bylo velice příznivé a vždy nám vycházel po odehraném zápase 1 zápas volno. Hráči měli čas na občerstvení a výdech před dalším zápasem.

Zápas číslo 2 byl proti Týništi n/O. Zápas již byl více vyrovnaný ale i díky opět dobrému výkonu zvládli. Obrana se rozehrála k velmi dobrým výkonům a podpořena skvělým výkonem brankáře jsme se mohli soustředit na šance v útoku. Mezi střelce se zapsali tentokrát Eliáš a Davídek a 2mi brankami Jáchym. Výsledek 4:1

Ve třetím zápase nás prověřilo a to doslova Opočno. Soupeř to byl velice nepříjemný a nedal nám doopravdy nic zadarmo. Tlačil se dopředu a nevypouštěl souboje. Se šancemi soupeře se nám vkradla do hry trochu nervozita a na chvíli byl soupeř evidentně na koni. Kluci ale zabrali a nakonec vítězství doslova urvali. Branky: Mára, Jáchym, Matouš K.

Broumov byl předposledním soupeřem a bylo jasné , že pokud uspějeme i v tomto zápase, tak si již vybojujeme postup do semifinále turnaje. Zápas to byl již o trochu snažší ale spíše i díky opět velmi povedeném a bojovném výkonu. Mára 2 góly, Eliáš jeden gól a premiérová trefa ve starší přípravce pro Fandu. Výsledek 4:1 nás tedy posunul do semifinále.

Zbývalo již jen rozluštit tajenku kolikátí ve skupině budeme. O to jsme se utkali s borci z Náchoda. Velice nepříjemný soupeř, co Vám nedá ani kousek místa zadarmo. Zápas byl doopravdy velice napínavý a bojovalo se dle předpokladu od začátku až do konce. Skóre se postupně přehouplo na naši stranu a vedením 3:2 jsme se přiblížili k ovládnutí skupiny. Soupeř se ale nevzdal a doslovy nám zatápěl pod kotlem. Několik infarktových situací se podařilo ještě vyřešit a to i včetně již jasného gólu, když soupeř střilel do prázdné branky a Mára zázračným skluzem balón vyrazil na roh. Bohužel zahrání rohové kopu určilo konečný výsledek zapasu 3:3, když se soupeř trefil od rohového praporku nechytatelně přímo do branky pod břevno. Branky: Eliáš, Matouš D. a opět Fanda.

Remíza znamenala pro nás obsazení 2. místa ve skupině, protože Náchod měl lepší skóre. Do semifinále jsme tak byli nasazeni proti vítězi druhé skupiny a to byl Hradec Králové.

Bohužel nás nic horšího nemohlo potkat. Hráči se okamžitě ponořili do velmi odevzdané nálady a ještě před zápasem prohlašovali, že prohrajeme, to je přeci jasné. Toto se nám vůbec nepodařilo dostat z hlav hráčů a v semifinálovém zápase to bylo vidět od první minuty. Po bojovných výkonech z předchozích zápasů nastal útlum až v podstatě totální odevzdání a nechuť se o výsledek poprat. Přestalo se běhat, obsazovat hráče, a jenom jsme koukali jak nás Hradec decimuje. Na rozhozenou obranu se valil jeden útok za druhým a situaci jsme neulehčili ani brankáři. Skóre se zastavilo na hrozivých 12:1 a asi by se dalo říct, že by se divákům nikdo nemohl divit, kdyby se pozastavil někdo nad tím, zda to byl doopravdy souboj prvního s druhým o finále. Ano Hradec je asi soupeř , kde se nedalo očekávat, že ho přejedeme a nebo že to bude snadné. Na tomto výsledku spíše mrzí to, že jsme nastoupili již poražení. Čestný úspěch zaznamenal Mára.

Zápas o 3. místo byl tak opět soubojem s Náchodem. Co změnit, aby se neopakoval výkon s Hradcem. Míchat sestavou by asi nemělo význam, když hlavní problém byl v hlavách hráčů. Cíl byl jasný. Výhra, aby se turnaj zakončil úspěšně.

Samotný zápas jsme začali úplně stejně jako jsme končili utkání s Hradcem. V obrovském útlumu a Náchod se velmi brzy ujal vedení. A po chvíli bylo jasné, že bude ještě hůře. Hra se nedařila a soupeř nás stále tlačil. Tak se stalo co se stát muselo. Došlo k zásahu do sestavy, aby se tým nakopnul a dostal se zpět do zápasu co nejrychleji. A světe div se zabralo to. Zkušení borci začali najednou více držet balón a hrát lépe. Tým doslova polila živá voda, začal tlačit Náchod do silné defenzívy a brzy přišla i první branka. Snížení stavu ještě více namotivovalo hráče k lepším výkonům. Doslova ožil Matouš K. a předváděl skvělí výkon v záloze. Bylo vidět, že to 3. místo nedáme bez boje. A to se také nestalo. Náchod náš tlak nevydržel a postupně inkasoval další 3 branky. Po závěrečném hvizdu rozhodčího mohla vytrysknout naplno radost a euforie z vybojovaného vítězství. Branky Mára 2×, Jáchym a Eliáš 1×

K překvapení všech nám dokonce i celý turnaj přálo počasí a chvílemi bylo i dost nesnesitelné dusno. Nic z toho však již nedokázalo nijak narušit skvělí pocit z 3. místa. Hráči převzali medaile a pohár z rukou paní starostky a pak už se jenom slavilo. Skvělý vstup do sezóny.

Skvělý byly také diváci, tedy vlastně rodiče, kterým mockrát děkujeme za skvělou atmosféru a povzbuzování.

Realizační tým.