FK LETOHRAD – FK Náchod 1:0 (0:0)

Letohrad: Janůj – Lorenc, Macek, Kail, Jiřánek – Šplíchal (75.Počtýnský), Nágl, Štěpán, Zbudil (75.Veselý), Faltus – Kabourek (90. Kadlec)

Náchod: Baláž – Zámečník, Locker, Punar (53. Knap), Krejčík – Simon (46. Vančák), Brich, Petřík, Havlena (73. Jahoda) – Bičiště (73. Světlík), Rajnoch.

Branka: 77.Nágl

Žluté karty: 1.1

Rozhodčí: Vnuk Josef, Zoufalý,Matula

Diváků: 160

Letohrad na domácím hřišti sehrál dobré utkání a nakonec v pátém jarním kole se dočkal i prvního bodového zisku. Do zápasu vstoupili lépe domácí. V 5.minutě dostal míč za obranu Kabourek ,jeho lob přes brankáře Baláže skončil na brance. O chvíli později se situace opakovala, opět propadlý míč za obranu hostí a Kabourek tentokrát zvolil střelu k pravé tyči – brankář střelu zneškodnil. Ve 31 minutě další velkou šanci po přihrávce Šplíchala neproměnil hlavou Faltus. Po té přišli šance hostů z Náchoda. Střely Punara a Rajnocha brankář Janůj zneškodnil. První poločas byl v režii Letohradu bohužel bez brankového vyjádření. Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté z Náchoda. Domácí tlak ustáli a hru vyrovnali. V 60.minutě přečkali šanci Krejčíka a o chvíli se radovali ze vstřelené branky. Tu ale vzápětí rozhodčí neuznal pro ofsajd. Nakonec zaúřadoval Nágl. Nejprve prudkou střelou donutil brankáře Baláže vyrazit míč na roh a z následného rohového kopu vstřelil jedinou branku domácích. Hosté se v závěru zápasu dostali do několika šancí Rajnoch ani Knap se neprosadili a utkání skončilo vítězstvím domácích.

Hodnocení trenéra A.Majvalda kluky jsem moc rád jak utkání zvládli, protože po prvních čtyřech kolech jsme nebyli v dobré situaci, ale kluci to vzali za správný konec jak v tréninku tak při zápasech. Škoda, že jsme utkání nerozhodli už v prvním poločase, kde jsme byli nebezpeční, ale bohužel bez brankového efektu. V úvodu druhé půle jsme vypadli z tempa a Náchod nás zatlačil. Postupem času jsme ale hru vyrovnali, vstřelili úvodní branku a ustáli závěrečný tlak hostů a ze zápasu jsme získali tři body.

Hodnocení trenéra Krejčíka poločas byl Letohrad lepším mužstvem, několikrát nás podržel náš brankář, ale i naše mužstvo mohlo skórovat. Druhý poločas se náš herní projev zlepšil, mohli jsme jít do vedení, ale domácí nás potrestali z rohového kopu, kdy dotlačili míč do naší branky.


  • Adam Nágl #20

  • Dominik Chládek #8

  • René Macek #6

  • Ondřej Kail #4

  • Milan Linhart #18