FC Slovan Liberec B – FK LETOHRAD 6 : 1 (3 : 0)

Liberec: Pešl  – Lehoczki (72. Holub), Michal, Horňáček (46. Lupoměský), Polyák (69. Valenta), Winkler (63. Šolc), Varfolomieiev, Lexa, Hudák, Kozák, Hadaščok (46. JaJa David Lawrence)

Letohrad: Janůj – Zbudil (72. Kadlec), Lorenc, Počtýnský (65. Kabourek), Kail, Šplíchal, Jiřánek, Nágl, Štěpán, Macek, Veselý (65. Netolický)

Branky: 7., 16. Lexa, 39., 59. Hudák, 64., 82. Kozák  – 90. Netolický (pen.)

Žluté karty: 2:2

Rozhodčí: Matějček Milan, Machýček, Štefan

Diváků: 100

Průběh utkání:

Dvacáté první kolo odehrál Letohrad na půdě Liberce, vedoucího celku Divize C, který roli favorita potvrdil jednoznačným výsledkem. První gól přišel už v 7. minutě, když se po centru z pravé strany nepodařilo letohradským po několika odrazech dostat míč dál než na hranici vápna, odkud ho přes hradbu těl poslal k levé tyči Lexa, 1:0. O necelých deset minut později přišel druhý gól. I teď skóroval Lexa, opět po centru a nedůsledném odkopu hostující obrany, 2:0. Ve dvacáté minutě přišla velká šance Letohradu, Šplíchal vystihl na půlce soupeřovu přihrávku, potáhl míč na hranici vápna, odkud ho servíroval před bránu Počtýnskému, kterému však k zakončení min. metr scházel. Ve 39.minutě pak Liberec předvedl další z jeho kvalit. Při dlouhém nákopu za obranu si Kozák poradil v souboji s Mackem a naservíroval Hudákovi míč na penaltu, pro kterého už pak nebyl problém navýšit vedení na 3:0. Ve druhém poločase přidali domácí další branku v padesáté deváté minutě. Z levé strany přetažený centr až za zadní tyč téměř z lajny ekvilibristicky dostal do sítě Hudák , 4:0. O pět minuty později přidal Kozák pátý gól, když proměnil samostatný únik od půlky. V 82. minutě přidal i Kozák svůj druhý gól, když dostal ideální příhru ze strany na úroveň penalty a bez problému zavěsil, 6:0. Letohrad se i přes množství obdržených branek dostal v zápase do řady slibných zakončení, které se mu však nepodařilo přetavit v gól. To se podařilo až v závěru, když po kombinaci Lorence s Náglem zahrál jeden s domácích ve vápně rukou a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Netolický a uzavřel tím konečný výsledek na 6:1.

Aleš Majvald – hodnocení trenéra To že nás domácí svoji kvalitou místy zatlačí do vlastního vápna se dalo čekat a přesně takový byl úvod zápasu. Postupem času, kdy jsme se srovnali s tempem zápasu jsme začali být i my nebezpeční, bohužel chyby dokázali trestat jen domácí. Druhý poločas se odehrával v podobném duchu. Řekl bych, že je pro nás konečný výsledek až příliš krutý a jsem rád, že jsme vstřelili alespoň jednu branku, i když to bylo až v závěru zápasu. My se teď musíme z porážky oklepat a co nejlépe se připravit na domácí utkání.


  • Petr Václavek #15

  • Adam Nágl #20

  • Matouš Brabec #17

  • Petr Štěpán #14

  • Dominik Chládek #8