SK Vysoké Mýto – FK Letohrad 2 : 0

Fakta – branky : 17. Tomášek (PK), 77. Hlavsa.

Rozhodčí: NENADÁL Martin.

ŽK : 0 : 2

Diváci : 245

Poločas: 1 : 0

SK Vysoké Mýto: Černík  – Javůrek (72. Hlavsa), Trnka, Lněnička, Kadrmas – Dvořák (K), Žahourek ( 60, Šplíchal), Habrman Tomášek  – Kopřiva (68. Velinský), Štěpánek.

** FK Letohrad, z.s.** Janůj – Kail (K), Macek, Václavek, Štěpán – Hiller ( 66. Kadlec), Zbudil (78. Dvorský), Brabec (73. Procházka), Nágl, Jiřánek – Kabourek

V sobotu odpoledne jsme sehráli derby s Vysokým Mýtem. Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Překvapilo to zejména ze strany domácích. Jejich hráči čekali připraveni na své polovině hřiště a vůbec nenapadali naše stopery. Domácí se dostali do první šance , kdy střela z vápna trefila tyč. Po patnácti minutách , přišel centr za naši obranu a ve vápně bohužel nešťastně a vlastně školácky ( jak sám prohlásil po zápase) fauloval Štěpán. Nařízenou penaltu bezpečně domácí Tomášek proměnil. Poločas se bez jasných šancí dohrál do přestávky. Druhý poločas byl ve znamení prvního. Domácí čekali na chybu hostujícího mužstva a vyráželi do rychlých brejků. Hostující tým se snažil o vyrovnání ale v podzimní části soutěže je pro nás soupeřova branka zakletá. Pojistku si domácí tým dopřál dvacet minut před koncem , kdy se k tyči po opakované střele z hranice velkého vápna trefil střídající Hlavsa. Domácí tým zaslouženě zvítězil. Na naši straně bohužel chyběli zranění Chládek a Lorenc a na dovolené Knespl. Za týden v sobotu odpoledne nás čeká další těžký domácí zápas proti Čáslavi.

Slovo trenéra Aleše Majvalda: Řekl bych, že to byl náš klasický zápas z prvních pěti kol. Herně slušný, ale soupeři jsme nabídli vedení zbytečnou penaltou a v dalším průběhu nám chyběl důraz a klid v pokutovém území soupeře. Pro nás to byla složitá situace, ale věřím, že další domácí utkání už zvládneme a tím se odrazíme k lepším výsledkům.


  • Jakub Jiřánek #3

  • Matouš Brabec #17

  • Adam Nágl #20

  • Jiří Kadlec #12

  • Petr Štěpán #14