FK Letohrad – FK Čáslav 1 : 0 (0 : 0)

Fakta – branky : 76. Lorenc.

Rozhodčí: JIRÁK Jiří.

ŽK – 5 : 3

Diváci : 100

FK Letohrad, z.s. : Martinovský – Jiřánek, Kail (K), Macek, Václavek, Štěpán – Zbudil (66. Knespl), Chládek (75. Linhart), Nágl, Hiller (66. Lorenc) – Kabourek (88. Kadlec).

FK Čáslav: Vyhnánek – Junek, Kraj (79. Mach), Čuchal, Mráz (K) – Ronovský, Ráliš, Štichauer, Hajník, Hannich – Konyvka (83. Peca).

V sobotu odpoledne, v tradičním čase, jsme přivítali soupeře z Čáslavi. Hosté oproti nám mají na kontě dvě vítězství, což se rovná šesti bodům. Vstupujeme do zápasu odhodlaně a s plným nasazením konečně prolomit pětizápasový, jak bodový, ale hlavně brankový půst. První šance v páté minutě, střela Kabourka končí vedle. Hosté odpovídají střelou k tyči. 13. a 18. minuta dvě nebezpečné střely od Kabourka. Ve 30. minutě přichází největší šance hostí v prvním poločase. Jejich samotný hráč z malého vápna dává hlavičkou vedle. První poločas končí a na ukazateli svítí dvě nuly. Pro domácí stav, který předtím čtyři zápasy nezažili. Benátky  – branka v 30. minutě, Turnov  – 14. minuta, Benešov – 19. minuta a konečně V. Mýto – 17. minuta. To dává naději do druhé půle.

Druhý poločas byl z naší strany velice povedený. Herně soupeře jasně předčíme. Ve 48. minutě Kabourek trefil vyběhnuvšího brankaře. Druhá největší šance soupeře v utkání nastává v 53. minutě. Ne úplně dostoupený hráč Čáslavi ve vápně střílí a jeho střelu reflexivně vyráží domácí brankař Martinovský na tyč. K rozuzlení zápasu přispívají tři naše střídání. V 66. minutě jdou na hřiště Lorenc a Knespl. A v 75. se k nim přidává Linhart. O minutu později končí letošní podzimní prokletí A mužstva. Po ose Macek, nadvakrát Štěpán, odražený míč posílá Linhart na kraj na Knespla, který nádherným centrem hledá naše dva nabíhající útočníky ve vápně soupeře. K míči se dostává Lorenc a pod padajícím obráncem nedává hostujícímu brankaři šanci. Končí 526 minut naší střelecké nemohoucnosti. Od této chvíle se mění obraz hry. Hosté otvírají obranu a ženou se za vyrovnáním. My kontrujeme brejky, ale ve dvou jasných příležitostech, v 82. a 83. minutě, se nám vedení nedaří pojistit. Hosté nás rohy přibíjejí před naši bránu, ale i s 5. minutovým nastavením se nám daří naše první letošní podzimní vítězství uhájit.

Naše výhra byla odbojovaná a i svým způsobem šťastná. Dvě tutovky soupeře jsme přežili. Paradoxem je, že herně a držením míče jsme, i v předešlých zápasech, s výjimkou Turnova, na tom lépe než soupeř. Konečně máme tři body. Teď zbývá jediné, neusnout na vavřínech a jít dál. Otevřeli jsme si jenom vrátka a teď se do nich musíme natlačit a nepolevit. Vlastně, až 6. kolem, pro nás začíná hra o divizi. Máme manko, které musíme postupně smazat. Složením týmu a trenérským zázemím na to máme. Dík všem hráčům, realizačnímu týmu a i vedení FK Letohradu, který nepřestal věřit mužstvu.

Zamyšlení vedoucího mužstva Milana Linharta : Měl jsem tušení, že tu deku, která na mužstvu ležela, protrhne někdo jakoby z venku. Lorenc a Linhart nebyli na předešlých dvou zápasech a Knespl na minulém. Prostě byli psychicky jinde.

Slovo trenéra Aleše Majvalda – V minulých utkáních jsme si občas stěžovali na smůlu, tak dnes jsme měli při dvou šancích hostů štěstí. Jinak si myslím, že jsme byli po celé utkání lepším týmem a za bojovnost si kluci výhru zaslouží. Pro nás je výhra povzbuzení do další práce a věřím, že za týden budeme zase o kousek lepší.

Příští sobotu nás čeká další těžký soupeř. Zajíždíme do Trutnova.


  • Jakub Jiřánek #3

  • Ondřej Kail #4

  • Petr Václavek #15

  • Milan Linhart #18

  • Jan Janůj #22