FK Letohrad – Jiskra Ústí nad Orlicí 1 : 1 (0 : 0)

branky : 46. Linhart – 89. Špatenka.

Rozhodčí: ŠVAGR Tomáš.

ŽK – 4 : 1

Diváci : 480

FK Letohrad, z.s. : Janůj – Štěpán, Macek (K), Václavek, Lorenc (72.Jiřánek) – Knespl (66, Brabec), Chládek (66. Hiller), Linhart, Zbudil (91. Dvorský), Kabourek – Nágl.

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí:Jeřábek – Stránský (83.Skalický), Chleboun, Hrnčíř, Langr – Špatenka, Souček (K) (74. Mikulecký), Bednář, Tichý, Sokol (74.Paata), Faltus (57.vašek) – Tichý (57. Kozák).

V sobotu dopoledne jsme přivítali první mužstvo tabulky z Ústí nad Orlicí. Takže karty rozdány následujícím způsobem. Hosté na čele tabulky s aspirací na postup a domácí na úplném chvostu tabulky s aspirací se zachránit. Do toho všeho ještě mnohaleté nesmlouvavé derby a k tomu slušně zaplněný stadion. Kdo čekal pohledný fotbal, byl určitě zklamán. Obě mužstva vsadila na obranu a velkou bojovnost, jaká k derby patří. Hosté prezentovali svoji typickou hru založenou na brejcích a na standartních situacích. A samozřejmě domácí si proti tomu nemohli dovolit hrát otevřenou hru. První velká příležitost se naskytla domácím, ale Kabourek přestřelil. Pak se ke slovu dostali hosté se dvěma příležitostmi, kdy ta první od Faltuse byla stoprocentní. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Druhý poločas otevřeli domácí hned minutu po začátku, kdy se po přihrávce od Nágla trefil Linhart. Nebyla to nechytatelná střela ale nepříjemně před hostujícím brankařem skočila. Hosté od té doby snažili stůj co stůj vyrovnat a vytvářeli si množství , řetězících se standartních situací. Domácí obrana až do 89. minuty všemu čelila. Pak přišel ne úplně povedený zákrok domácího brankaře a dorážka od Špatenky. Soupeři se rozešli s nerozhodným výsledkem.

Co o utkání prohlásil domácí trenér Majvald: „Na začátku utkání z nás byl cítit respekt ze soupeře a několik situací jsme řešili zbrkle. Postupem času jsme se dostali do hry a hrálo se vyrovnané utkání mezi vápny. Druhý poločas pro nás začal skvěle, když jsme vstřelili branku, ale hosté nás ihned zatlačili a zlobili hlavně po standardních situacích. Bohužel se jim i po jedné z nich podařilo vyrovnat. Před zápasem bychom bod asi brali, ale po utkání cítím zklamání. Vyrovnání minutu před koncem hodně bolí,“ netajil se kouč Letohradu Aleš Majvald.

hostující trenér Chudý: „Tak jak to bývá, že v derby se všechny papírové předpoklady mažou a zápas většinou bývá vyrovnaný, to se opět potvrdilo. Letohrad hrál velmi dobře, organizovaně a byl na nás dobře připraven. My jsme bohužel nepodali takový výkon, abychom si mohli odvést tři body. Chyběl hlavně lepší pohyb, větší důraz a celková chuť utkání vyhrát, respektive vyválčit. V tom byl Letohrad lepší. Utkání dle mého názoru skončilo zaslouženou remízou,“ glosoval ústecký kormidelník Vladimír Chudý.


  • René Macek #6

  • Jiří Kadlec #12

  • Milan Linhart #18

  • Dan Dvorský #16

  • Tomáš Kabourek #11