Fakta – branky : 16. Kaplan (PK), 67.Kromíchal – 12., 25., 54., 62. Filip.

Rozhodčí:LINHART Lukáš.

ŽK – 2 : 0

ČK – 0 : 0

Diváci : 100

Poločas: 1 : 2

FK Letohrad, z.s. B: Uhlíř Jan – Zeman, Preclík (K), Petráček, Štefek – Polzer (75. Šantrůček), Dušek, Švercl (59. Hauf), Štusák , Černohous Jiří – Filip.

Králíky: Vyšohlíd René – Vágner (62.Koreň), Uhlíř, Ježek, Kolbe – Skoták (67.Dvorský), Vyšohlíd Tomáš (K), Roček (46.Pasker), Hnátnický (46.Kromíchal) – Šmolík, Kaplan.

V sobotu odpoledne jsme sehráli 10. kolo krajské soutěže 1.A třídy v Králíkách. Odjíždíme ve značně zredukované sestavě. Máme souběh s A mužstvem, řadu zraněných a nemocných. Do branky znovu nastupuje 16.letý dorostenec, dva usedají na lavičku. Švercl může jen 1.poločas (hlídá děti). Po počátečním oťukávání se už ve 12. minutě prosazuje, vysokým obloukem přes ne úplně dobře vyběhnutého brankaře domácích, hostující Filip. Za čtyři minuty je po penaltě vyrovnáno. Domácí se snaží dostat do naší obrany dlouhými nakopávanými míči. Hosté se snaží o kombinační hru, která ve 25. minutě slaví úspěch druhou brankou. Znovu se prosazuje Filip. Domácí se dostávají po krajích do nebezpečných situací a pomalu dostávají do provozní teploty mladého trošku nejistého hostujícího brankaře.

Druhý poločas začíná dvojitou změnou v domácí sestavě. Králíky mají tlak. Devět minut po začátku se znovu, už potřetí, prosazuje po rychlém protiútoku Filip. A to není ještě jeho poslední slovo. Dalším útokem o osm minut později, završuje svůj dnešní účet na čtyři branky. Konečně prolomil svoji střeleckou smůlu, která ho zatím provázela. Na co šáhl, to tam padlo. Domácí, jak je jejich zvykem, neskládají zbraně. V 67. minutě snižují po naší chybě v obraně. Dostávají Letohrad pod tlak a do pokutového území lítá centr za centrem. V tuto chvíli je jedničkou v hostujícím týmu mladý brankař. Svým výkonem dovedl Letohrad do velmi cenného vítězství.

Dnešní výhra, a to ještě v derby proti vždy nepříjemnému soupeři, se počítá hned dvakrát. V této sestavě před kluky smekám. Abych se přiznal, když jsme přijížděli, myslel jsem si, že i jeden bod, je z říše fantazie. Ještě že to na mě kluci nepoznali. Jejich bojovnost se vyrovnala domácímu týmu a k tomu se přidal, jak střelecky král utkání Filip, tak svým postupně se zlepšujícím výkonem v brance, mladý Uhlíř. Pokud si tohle nasazení přeneseme i do domácího utkání proti vedoucímu týmu z Prosetína, můžeme i uspět. V sobotu 15.10. dopoledne se o tom můžete přesvědčit.


Představení hráčů - B muži

  • Jakub Vencl

  • Matěj Hauf

  • Martin Chládek

  • Leoš Lhotský

  • Vasil Dunas