HALOVÝ TURNAJ V ČESKÉ TŘEBOVÉ – SOBOTA 26.11.2022

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA 2015 A ML.

Soupeři: Česká Třebová A, Česká Třebová B, Lázně Bohdaneč, Sloupnice, Polička, České Heřmanice

Měsíc před štědrým dnem, tedy první adventní sobotu, se v České Třebové, v hale základní školy u nádraží, uskutečnil turnaj fotbalových nadějí. Šlo o fotbalisty a fotbalistky narozené v roce 2015. Turnaj se zúčastnila 7 týmů z blízkého i dalekého okolí. Pořadatelé rozhodli, že se bude hrát systémem „každý s každým“, přičemž jeden zápas trval 12 minut. Letohradský tým zahajoval turnaj prvním zápasem s týmem Česká Třebová „B“. Pak se postupně utkal s týmy Lázně Bohdaneč, Sloupnice, Česká Třebová „A“, Polička a České Heřmanice.

Naši borci nastoupili v sestavě: Sebík, Maty, Bruno, Honzík, Tomáš a kapitánka Sofča. V brance se prostřídali Fíla (4 zápasy) a Domča (2 zápasy).

1. zápas: Letohrad x Česká Třebová „B“ (4:1)

Tento mač byl v jednoznačné režii letohradských hráčů, kdy Tom všem ukázal, že se dobře vyspal, že má fazónu a hlavně kladivo v noze. Všechny 4 góly padly po jeho dělovkách.

2. zápas: Letohrad x Lázně Bohdaneč (0:2)

Toto utkání ukázalo, kdo je největším favoritem na zisk trofeje. Bohdaneč opravdu hrál, na svůj věk, opravdu vyzrálý fotbal. Hlavně černovlasý klučina, později vyhlášený jako nejlepší hráč turnaje, všechny udivoval svým přehledem a umem.

3. zápas: Letohrad x Sloupnice (1:1)

První gól jsme dostali už ve 30 vteřině. Poté došlo k velké bitvě, která bavila diváky na obou balkonech. Rozuzlení přinesl až faul soupeře před vlastní brankou, kdy rozhodčí nařídil penaltu. Následně pak ještě Bruno vsítil parádní gól, který však nebyl uznán, kvůli předchozímu přerušení hry. Nicméně k penaltě se postavil Tom a nekompromisně skóroval.

4. zápas: Letohrad x Česká Třebová „A“ (0:0)

Ačkoliv v utkání nepadla ani jedna branka, byl tento zápas divácky velmi atraktivní. V brance nastoupil Domča, kterému se povedlo zlikvidovat několik soupeřových samostatných nájezdů. Na druhé straně Tom pálil jednu dělovku za druhou. Bohužel žádná z nich nenašla cíl. Nejblíže k vítězství jsme měli, když se míč kutálel po brankové čáře. Nicméně brankář soupeřů zasáhl pohotově. Diváci odměnili oba týmy bouřlivým potleskem.

5. zápas: Letohrad x Polička (7:0)

I v tomto utkání se do branky postavil Domča. Zápas ovládli víceméně oba letohradští gólmani. Nejprve se Domča blýskl gólem přes celé hřiště. Bohužel nebyl uznán. A brankář v poli, Filip, dokonce hned 4× překonal soupeřova brankáře. Mezi střelce se pak ještě přidali Tom (2×) a Sebík. A bylo vymalováno.

6. zápas: Letohrad x České Heřmanice (3:4)

Opět velmi pohledný zápas, ve kterém excelovali především Tomáš a soupeřovic útočnice. Tom převedl několik parádních kliček, kdy si položil gólmana, ale bohužel prázdnou branku netrefil. Pak se několikrát k míči dostala holčička z nepřátelského týmu a několikrát nekompromisně zavěsila. Náš brankář byl proti ní bezmocný. Naši kluci celou dobu prohrávali, ale na závěr dokázali vyvinout velký tlak, který proměnili třemi góly. Hlavně ten, kdy Tom přehodil brankáře a Honzík dorazil do brány, patřil mezi ty, které by se klidně mohli ucházet o gól roku. Škoda jen, že už nebylo víc času na obrat.

Turnaj skončil. Vítězové z Lázní Bohdaneč zaslouženě brali zlaté medaile a pohár. Letohrad se umístil na čtvrtém místě. Tomáš byl, s osmi vstřelenými góly, vyhlášen nejlepším střelcem turnaje. Pochvalu ovšem zaslouží celý tým, který předváděl hezký fotbal s vysokou mírou nasazení. Kluci a Sofča si pěkně zahráli a diváci měli z předvedených výkonů upřímnou radost

Krejsa D. / Mikyska J.