MLADŠÍ PŘÍPRAVKA 2014 A ML.

Soupeři: Česká Třebová A, Česká Třebová B, Rybník, Žichlínek, Brandýs nad Orlicí, Moravská Třebová

Sestava: Strnad Tom, Halbrštát Kuba, Adamec Eliáš, Krejsa Filip, Křivohlávek Oliver, Frydrych Jan, Zářecký Šimon, Bartoš Adam

Téměř měsíc po vánočních svátcích jsme se po povalování, koukání na pohádky a přejídání vrátili zpět ke sportování. První turnaj, kterého jsme se zúčastnili, byl ten v České Třebové, který proběhl v neděli 22. 1. 2023. Hrálo se v hale ZŠ u nádraží. Na turnaj se přihlásily týmy z České Třebové (2 týmy), Rybníka, Žichlínku, Brandýsu n. Orlicí, Moravské Třebové a Letohradu. Hrálo se systémem každý s každým, přičemž jeden zápas trval 14 minut.

Letohrad reprezentovali Kuba, Eliáš, Oliver, Lojza, Šimon, Adam a dvě posily z řad mladších členů klubu Tom a Filip. V brance celou dobu setrval Kuba, který byl pouze v 1 zápase vystřídán, aby se také proběhl. Kuba se stal kvalitním strážcem naší svatyně a hlavně se prokázal jako dobrý organizátorem obrany, kdy neustále hlídal obránce, aby stáli kde mají, a aby si hlídali zabíhající útočníky.

V prvním zápase proti Žichlínku ukázal svoji sílu Adam, který hned v úvodu otevřel skóre na 1:0. Druhou trefou se přidal Tom. Pak už se hrálo bez branek, ale v poklidu na soupeřově půlce, takže stav po konečném hvizdu ukazoval 2:0.

Ve druhém zápase jsme narazili na těžší kalibr a to na soupeře Česká Třebová I. Zápas byl velice vyrovnaný a přiostřený. Po našem faulu třebováci kopali trestný kop a ujali se vedení na 1:0. Adam pak měl šanci na vyrovnání, ale minul. Pak se ale v útoku prosadil šikovný Lojza, který srovnal na 1:1. V poslední minutě jsme ještě dostali šanci na vítězství v podobě trestného kopu. Ale střela se bohužel neujala, takže výsledek zápasu skončil nerozhodně.

Třetí zápas byl z těch snadnějších. Nastoupili jsme proti béčku České Třebové. Hned první gól by hravě mohl soupeři o cenu gólu roku. Vsítil ho totiž Kuba z branky bombou přes celé hřiště. Dále v tomto zápase exceloval Oliver, který se blýskl hattrickem. Zhruba v polovině hrací doby byl vystřídán v brance Kuba za Filipa Od trenéra to byl velmi povedený tah, protože jakmile Kuba vlétl na hřiště, hned uštědřil soupeři políček v podobě gólu. Konečný výsledek 6:1.

Čtvrtý zápas nás prověřil tým z Rybníka, který zatím v průběhu turnaje podával kvalitní výkon a nikomu nedaroval nic zadarmo. Přijeli pouze v 5 hráčích, takže nemohli střídat, což rybníkářům zřejmě problémy nedělalo. Jejich největší opora, hráč číslo 13, byl na konci turnaje vyhlášen jako nejlepší střelec. A musím potvrdit, že jeho jedovatá pravačka vypouštěla jeden projektil za druhým. V zápase se prosadil Adam krásným gólem mezi nohy. Bohužel soupeř hned z protiútoku vyrovnal. Dlouho to vypadalo na remízu, když pak z obrany vyrazil do útoku Filip, který vybojoval míč a hezkým obloučkem přes brankáře stanovil stav zápasu na 2:1.

Zápas s Moravskou Třebovou měl být malým finálem, protože na sebe narazily doposud neporažené týmy. Hra se přelévala ze strany na stranu Oba týmy měly hodně šancí, nicméně moravákům se v koncovce moc nedařilo a naši dokázali pár střel proměnit. Adam s Tomem dali po gólu. Pak jsme dostali branku z rohu, kdy míč odrazil od letohradského obránce. Vlastňák. Škoda. Těsně před koncem zápasu vypálil Adam ještě jedno dělo. Už to vypadalo, že brankář si s ním poradí, ale míč byl neposedný a nakonec se dostal za brankovou čáru. Konečný stav 3:1.

Už to vypadalo, že vítězství v turnaji je doma. Kluci už pomalu oslavovali zisk poháru. Stačilo už jen porazit Brandýs, který v turnaji nepodával dobré výkony. Zdálo se to jako snadný úkol. Jenže … zde je vidět, jak si psychika zahrává s naším tělem. Klukům, jakoby zmrzly nohy. Najednou jakoby nastoupil jiný tým, než který se prezentoval celý den v turnaji. Šimonovi se sice podařilo dát první gól zápasu, ale pak už se nedařilo vůbec nic. Soupeř byl všude dřív, vyhrával souboje a podařilo se mu srovnat ušmudlaným gólem z dálky. Vzápětí Brandýs přidal druhý nechytatelný gól do šibenice a na problémy bylo zaděláno. Do té doby ostýchaví diváci se probudili a začali naše kluku hecovat k větším obrátkám. Oliverovi se sice podařilo srovnat na 2:2, ale víc gólů už nepadlo a to znamenalo, že sen o poháru za první místo se začal pomalu rozplývat. Na řadu přišlo zklamání a slzičky.

Hned po tomto zápase nastalo vyhlášení výsledků a nejlepších hráčů. Za Letohrad se stal nejužitečnějším hráčem Šimon a nejlepším hráčem turnaje se stal Adam. Tým Letohradu obsadil v ten okamžik hořké druhé místo. Nicméně není třeba věšet hlavy, protože je to parádní výsledek, za který kluci zaslouží pochvalu. Dosáhli ho velkou bojovností a týmovým výkonem. Borci děkujeme!

Medailové pozice: 1. Moravská Třebová, 2. Letohrad, 3. Rybník Děkujeme všem hráčům, našim příznivcům a rodičům za jejich pomoc i podporu na turnaji. Děkujeme. Krejsa D. / Mikyska J.