Turnaj mladších přípravek r. 2014 a ml. v Moravanech 26.02.2023

V neděli 26. února 2023 se uskutečnil turnaj fotbalových nadějí v malé obci Moravany. Obec se nachází nedaleko Chrudimi. Žije v ní zhruba 800 obyvatel a A-tým místního fotbalového klubu hraje krajský přebor. Do turnaje se původně přihlásilo 7 týmů: Moravany, Rosice, Pardubičky, Ředice, Chroustovice, Letohrad a Roveň. Poslední jmenovaný tým se však kvůli marodce na poslední chvíli odhlásil. Takže týmů nakonec bylo jen šest. Pořadatelé tomu přizpůsobili i organizaci turnaje. Hrálo se systémem každý s každým na 15 minut. Oproti zkušenostem z předchozích turnajů jsme si museli zvykat na 2 novinky. Hrálo malým futsalovým míčem, se kterým běžně hrají dospělí. Pro děti byl poměrně těžký. Promítlo se to i do obrazu hry, kdy jsme v podstatě neviděli žádný gól z delší vzdálenosti. Druhou novinkou, alespoň pro náš tým, byl zákaz „malé domů“.

Letohrad reprezentovalo 9 hráčů: Tomáš, Šimon, Oskar, Adam, Oliver, Filip, Eliáš, Kuba a Kiky. Do branky se na první zápas postavil Filip. V ostatních zápasech chytal Kuba Jánský.

  1. Letohrad x Moravany (1:2)

První zápas jsme nastoupili proti domácím. Po prvním seznamování s prostředím a míčem, došlo k první změně ve skóre v 6 minutě, kdy Tomáš z přímého kopu dokázal prostřelit vše, co mu stálo v cestě Následně jsme se provinili proti pravidlům malou domů. Moravany kopali nepřímý kop. Bohužel míč se nešťastnou náhodou odrazil od Kuby do vlastní branky. Letohrad pak předvedl velký tlak s množstvím dobrých příležitostí a šancí. Bohužel branku jsme nedali. A jak se říká „nedáš dostaneš“, tak se také stalo. Z jednoho úniku se domácím povedlo protlačit míč za Fílova záda.

  1. Letohrad x Rosice (4:0)

V brance vystřídal Kuba Filipa. Tento zápas můžeme zařadit mezi kategorii jednodušších. Soupeře jsme v podstatně k ničemu nepustili. Tom s Oliverem předváděli krásné útočné kombinace. Po několika nepovedených střelách, vypálil Oliver a parádním „angličákem“ otevřel brankový seznam zápasu. Do šance se dostal i benjamínek Filip, který však branku minul. Následoval další příděl gólů. Nejprve zavěsil Adam po rohu, pak se ještě přidali Tom a Kiky.

  1. Letohrad x Pardubičky (1:0)

Pardubičky předváděli líbivý a kompaktní fotbal a byli silným soupeřem. Hra byla vyrovnaná. Akce střídala akci. Opět byli vidět Tom s Oliverem, kteří si v útoku rozuměli a zjistili, že je mnohdy lepší nahrát spoluhráči a tím rozebrat obranu, než bezhlavě tlačit míč přes obránce směrem k brance. K infarktové situaci došlo po rohu Pardubiček. Naštěstí míč skončil těsně vedle. Na druhé straně při našem rohu nám byl více přáno a Oliverovi se podařilo vstřelit gól. Ten se pak ukázal jako jediný a rozhodující.

  1. Letohrad x Ředice (0:0)

Velmi pěkný zápas s mnoha akcemi, kdy nejnáročnější byl především pro fanoušky obou týmů. Kolikrát k infarktu bylo velmi blízkou. J Ředice předvedli několik krásných kombinací končících střelou. Z letohradských hráčů byl ke gólu nejblíže Oliver, který šel sám na gólmana, bohužel však nedokázal této šance využít. Bylo k vidění mnoho střel na obě branky, avšak ani jedna se za 15 minut neprobila až do branky. Nakonec zápas skončil spravedlivou remízou.

  1. Letohrad x Chroustovice (2:3)

Začátek zápasu nám utekl, protože hned v první minutě jsme lovili míč z branky. Naštěstí stav 0:1 netrval dlouho. Oliver dokázal po individuální akci srovnat na 1:1. Další branka padla po šikovně hozeném autu přímo do závaru před našeho brankáře. Situace byla velmi nepřehledná a najednou jsme ho tam měli. Hra se přiostřila a rozhodčí byl nucen odpískat několik faulů. Po jednom z nich jsme kopali penaltu. Ujal se jí Tomáš a ujal se jí velmi dobře. Vyrovnáno na 2:2. Už to vypadalo, že zápas skončí další remízou, když byl odpískán faul naším hráčem. Kopal se volný přímý kop. Střela byla několikrát tečována. Nejprve zdí a pak ještě bránícím Šimonem. Zapadl k tyči. Brankář byl bez šance.

Turnaj výborně prověřil naše kvality. Až na zápas s Rosicemi byla všechna utkání velmi vyrovnaná. Rozhodovaly maličkosti a vyhrát v nich mohl kdokoliv. O umístění v turnaji několikrát rozhodovalo až skóre. Odměněni byli nejlepší hráči a brankáři. Tentokrát jsme však v tomto směru odjížděli s prázdnou. Nejlepším hráčem našeho týmu byl zvolen Tom.

Konečné pořadí: 1. Chroustovice, 2. Moravany, 3. Ředice, 4 Letohrad, 5. Pardubičky, 6. Rosice

Sestava: Šimon Zářecký, Kristýna Kosková, Oliver Křivohlávek, Adam Bartoš, Oskar Novotný, Filip Krejsa, Eliáš Adamec, Jakub Jánský, Tomáš Strnad. Trenéři: Pepa M. a Ondřej Š.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za velkou podporu a dopravu na tomto turnaji. Krejsa D. / Mikyska J.