9.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Pardubičkách Sobota 22.04.2023

Soupeři : SKP Slovan Moravská Třebová, SK Pardubičky, 1.FC Žamberk

Sestava 2 : Adam Bartoš, Pavel Jerry Géring, Tom Strnad (druhý a třetí zápas, první zápas za starší přípravku), Lojzík Frydrych (první zápas, druhý a třetí zápas u starší přípravky), Oli Křivohlávek (první zápas, druhý a třetí zápas za starší přípravku), Matěj Bartoš, Šíma Zářecký, Fíla Krejsa, Kristy Kosková.

Sestava 1 : Honza Malínek, Domča Šubrt, Maty Wendl, Štěpán Stejskal, Bruno Baláš, Maty Prachař, Oskar Novotný, Netík Richtr.

FK Letohrad 2 – SKP Slovan Moravská Třebová 4 : 11

branky: Bartoš Adam, Géring, 2× Strnad

FK Letohrad 2 – SK Pardubičky 3 : 6

branky: Géring, Křivohlávek, vlastní

FK Letohrad 2 – 1.FC Žamberk 7 : 5

branky: 2× Strnad, 2× Krejsa, 3× Bartoš Matěj

FK Letohrad 1 – SKP Slovan Moravská Třebová 1 : 5

branky: Malínek

FK Letohrad 1  – SK Pardubičky 1 : 11

branky: Wendl

FK Letohrad 1 – 1.FC Žamberk 5 : 3

branky: Malínek, Richtr, 3× Baláš

Sestava 1 Na fotbalové utkání mladší přípravky sk.B v Pardubicích-Pardubičky konané 22.4., nám jasné a teplé počasí přálo. „Mraky se zatáhly“ nad prvním zápasem, kdy znatelně silnější tým Pardubiček porazil Letohrad 11:1. O ten jediný gól se zasloužil Bárt. V druhém zápase proti Moravské Třebové se mraky částečně roztrhaly a prvním gólem otevřel skóre Jan Malínek. I když se zprvu zdálo, že tlak našich borců povede k vítězství, dalšího gólu jsme se bohužel nedočkali a výsledek skončil i s trochou smůly prohrou 5:1. Obloha bez mraků byla pěknou a teamovou hrou chlapců v jejich derby proti Žamberku. O vítězství 5:3 se zasloužili Honza Malínek 1 gólem , Natík jedním gólem a Bruno 3 góly. Cesta tam i zpět proběhla bez potíží a všichni chlapci i trenéři si rozhodně zaslouží velké díky.

Sestava 2 Po zrušeném turnaji v Žamberku, kde podmáčené hřiště nedovolilo první mistrovské zápasy uspořádat, se naše fotbalové naděje vydaly bojovat o první letošní bodíky do Pardubiček. Tentokrát počasí vyšlo parádně, takže si celé dopoledne užili jak hráči, tak i diváci.

  1. Letohrad x Pardubičky (3:6)

Díky objížďce jsme na místo dorazili s dvacetiminutovým zpožděním, takže času na rozcvičení před prvním zápasem nebylo mnoho. Ale povedlo se a všichni hráči se dostavili k úvodnímu výkopu ve správných dresech a se zavázanými tkaničkami. Do branky se postavil Fíla a hned od začátku měl plné ruce a nohy práce. Po zimní přestávce kluci evidentně zlepšili kopací techniku, takže bylo k vidění spoustu pěkných dalekonosných střel. Bohužel brankáři nestačili dorůst, tak aby dosáhli až k břevnu, takže jakmile šla střela pod horní tyč, byl to vždy gól. Tak tomu bylo i v případě první branky zápasu, která z volného přímého kopu zaplachtila rovnou pod víko. Následoval druhý gól, za který jsme si mohli sami, tím, že se nám nepodařilo správně rozehrát. V podstatě jsme ho soupeři darovali. Naštěstí se obratem podařili Pavlovi snížit. Poločas tak skončil 1:2. Ve druhé polovině zápasu se více dařilo soupeři. Nutno podotknout, že při nich stálo štěstíčko. Např. střelu z dálky tečoval Šíma hlavou. Šup a byla v naší brance. Další gól jsme dostali, když brankář Filip vyrazil další střelu z dálky před sebe a Pardubičky už jen lehce dokleply. V závěru jsme se zvedli k náporu. Nejprve skóroval Oliver a pak výborně presoval Adam, čímž donutil soupeře k vlastní brance.

  1. Letohrad x Moravská Třebová (4:11)

Po prvním zápase se trenéři dohodli ke změně sestavy. Olivera přesunuli do týmu starší přípravky, protože ta dorazila ve velmi okleštěné sestavě. A našemu týmu byl přidělen kanonýr Tomáš. Trenér Ondra ještě vyměnil gólmany. Místo Filipa si brankářské rukavice navlékl Adam. Bohužel při prvním závaru před naší brankou zůstal Adam s bolestmi ležet na zemi a další změna v sestavě byla nasnadě. Do branky se tedy opět postavil Filip. Adam je naštěstí statečný chlapík, takže po chvilce oddechu vlétl na hřiště bez bázně a hany. A hned se zapsal gólově, když sám prošel přes celé hřiště a obloučkem parádně přehodil zmrzlého soupeřova brankáře. Tým Moravské Třebové předváděl krásnou kombinační hru, se kterou měli naši borci problémy. Po prvním poločase byl výsledek 1:6 v náš neprospěch. Po šestigólové nadílce padla na naše hráče „deka“, která jim svazovala nohy. A i když se ještě mezi střelce zapsali Pavel a Tom s dvěma „zářezy“, nepříznivý stav utkání se nedal zvrátit.

  1. Letohrad x Žamberk (7:5)

Týmy Pardubiček a Moravské Třebové byly velmi silní soupeři. Nejinak tomu bylo i v případě Žamberku. Nicméně výsledky z prvních dvou zápasů předpovídaly, že náš třetí mač bude patřit mezi ty vyrovnanější, protože i žamberečtí první dva zápasy prohráli. A opravdu tomu tak bylo. Zápas byl dramatický a šance byly na obou stranách. V brance nastoupil Adam. V prvním poločase kraloval Tomáš, který nejprve krásným centrem našel Matěje a ten nekompromisně zavěsil. Tom pak přidal ještě dvě branky vypálené z půlky. Krásnou akcí se blýskl i Filip, který sám prokličkoval celé hřiště a svou cestu korunoval gólem. Před koncem půlky také přidal další branku Matěj. Poločas ta skončil 5:3. V druhé části zápasu vystřídal Adama v brance Tom. Adam hýřil aktivitou. Několikrát vypálil, bohužel vsítit se mu podařilo pouze uvolněnou kopačkou, která obloukem přeletěla půlku hřiště a skončila v soupeřově síti. J Góly pak přidali Fíla, který obral žambereckého brankáře a Matěj, který svou střelou završil hatrick.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám a rodičům za jejich pomoc i podporu na turnaji. Další turnaj odehrajeme v neděli 30.04.2023 u nás doma v Letohradě (náš první zápas začíná v 9:00h). Sraz na hřišti (dole u tribuny) v 8.30h. Děkujeme. Krejsa / Malínek / Mikyska