10. kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Soupeři : FO Lanškroun, FK Česká Třebová, MFK Chrudim

Sestava 2 : Pavel Jerry Géring (druhý a třetí zápas), Tom Strnad, Oli Křivohlávek (druhý a třetí zápas), Matěj Bartoš, Šíma Zářecký, Kristy Kosková, Tobiáš Mikyska (první zápas), Eliáš Adamec, Sofie Kovářová (druhý a třetí zápas), Dominik Šubrt (první zápas), Sára Malínková (první zápas).

Sestava 1 : Štěpán Stejskal, Honzík Malínek, Bruno Baláš, Maty Wendl, Pája Géring (první zápas), Séba Dušek, Maty Prachař, Domča Šubrt (druhý a třetí zápas), Tobi Mikyska (druhý a třetí zápas), Sofi Kovářová (první zápas). Lojzik Frydrych, Péťa Motl celý turnaj za starší přípravku a Oliver Křivohlávek první a Sára Malínková druhý a třetí zápas za starší přípravku

FK Letohrad 2 – FK Česká Třebová 1 : 9

branky: Strnad

FK Letohrad 2 – FO Lanškroun 8 : 4

branky: 3× Strnad, Křivohlávek, Géring, 2× Bartoš Matěj, Adamec

FK Letohrad 2 – MFK Chrudim 4 : 11

branky: Strnad, Křivohlávek, Zářecký, Bartoš Matěj

FK Letohrad 1 – FK Česká Třebová 3 : 9

branky: 2× Baláš, Malínek

FK Letohrad 1  – FO Lanškroun 9 : 2

branky: Wendl, 3× Malínek, 2× Baláš, 3× Prachař

FK Letohrad 1 – MFK Chrudim 0 : 13

Sestava 1 Čarodějnická neděle začala na Letohradském hřišti chladně A to jak teplotou, tak Českotřebovským nástupem na hřiště. Než jsme se stačili rozkoukat, lovili jsme balón ze sítě 3×. Soupeř na nás nastoupil ve velkém tempu a nám chvíli trvalo, než jsme se zahřáli do provozní teploty. Do poločasu jsme sice výsledek zdramatizovali dvěma góly, ale i tak jsme nakonec celkovou porážku neodvrátili a soupeř bral zaslouženě vítězství Po důrazné domluvě v kabině a rozebrání naší nedůraznosti a nedůslednosti jsme nastoupili k dalšímu zápasu, kde jsme zase po chvilce o gól prohrávali. To nás opět nakoplo, jako v prvním zápase a přidali jsme tempo. Výsledkem byla naše zasloužená výhra, kdy se prosadil Maty Wendl, Honza 3×, Bruno 2× a Maty Prachař 3×. V posledním zápase proti Chrudimi jsme věděli, že to bude těžké, ale kluci bojovali jako lvi. Skoro celý poločas jsme udrželi bezgólovou remízu, ale po jednom nešťastném obdrženém gólu a následném vlastním jsme vypadli z role a soupeř si otevřel střelnici. Výsledem může zavánět debaklem, nicméně kluci se nedali lacino a je nutné říct, že soupeř byl opravdu lepší a fotbalovější… Vzhledem k tomu, že v této kategorii výsledky nejsou důležité, i když výhra potěší a prohra zamrzí, musím říct, že se mi hra našeho týmu líbí čím dál více. Je vidět, že se všichni posouvají správným směrem. Troufnou si udělat kličku, nahrát spoluhráči a vlastně i bojovnost je taková, na kterou se dobře kouká Dokonce jsme si ověřili i to, že i obránce může plnit své obranné úkoly a k tomu ještě nasázet hattrick. No a na čem pracovat? Musíme si odpustit vlažné nástupy do utkání, to nás stojí spoustu sil. Další práce na přihrávkách je samozřejmostí, možná někde malinko přidat důraznost v osobních soubojích a naučit se střílet pod tlakem. Co mě osobně vadí jsou občas poraženecké řeči, když se někomu zrovna chvíli nedaří, ty bych rád ve spolupráci s rodiči odstranil, protože jsme si ověřili, že platí známá věta z Rockyho, že není konec, dokud není opravdu konec :-D !

Sestava 2 První zápas proti Třebové jsme se snažili, ale soupeř byl lepší a hlavně důraznější v soubojích. I přes velkou snahu si přihrát, kde se nám to ne vždy podařilo, jsme nakonec střelili alespoň jeden čestný úspěch, který dal Tomáš. Ve druhém zápase, kde jsme začátek zaspali, a prohrávali už o dvě branky (0:2 a 2:4), se nám podařilo velmi zlepšenou hrou ve druhém poločase zápas otočit a dotáhnout do vítězného konce (výhra 8:4). Je vidět, že i zdánlivě prohraný zápas, kde se nám nedaří, se dá bojovností a zlepšenou hrou proměnit ve vítězství. Za tento zápas musím všechny moc pochválit.

Poslední zápas nás čekala silná Chrudim a věděli jsme, že to nebude nic jednoduchého. I přes velký počet obdržených branek se nám povedlo soupeři vstřelit také nějaký gól. V některých částech hry jsme se soupeřem docela drželi krok.

Moc děkujeme hráčům, hráčkám, rodičům a prarodičům za pomoc a podporu na domácím turnaji u nás v Letohradě. Další turnaj odehrajeme v neděli 06.05.2023 v Moravské Třebové. Odjezd z parkoviště FK Letohrad v 7:10 hod. Děkujeme. Lipnická / Šubrt / Mikyska