Finále Krajského přeboru mladších přípravek ve Svitavách

Neděle 4.6 2023

Soupeři ve skupině: TJ Svitavy, TJ Jiskra Ústí n.O., SKP Slovan Moravská Třebová, FK Pardubice.

Sestava: Tom Strnad, Matěj Bartoš, Kristy Kosková, Šíma Zářecký, Oskar Novotný, Adam Bartoš, Pavel Jerry Géring, Lojzik Frydrych, Oliver Křivohlávek, Kuba Halbrštát, Kryštof Kubelka

FK Letohrad  – TJ Svitavy 1 : 6

branky: Halbrštát

FK Letohrad  – TJ Ústí n. Orlicí 0 : 4

FK Letohrad  – Moravská Třebová 3 : 5

branky: Strnad, Halbrštát, Géring

FK Letohrad  – FK Pardubice 1 : 5

branky: Halbrštát

Zápasy o umístění :

FK Letohrad  – FC Hlinsko 6 : 2

branky: Frydrych, Zářecký, Bartoš Adam, 2× Bartoš Matěj, Křivohlávek

FK Letohrad  – FO Lanškroun 2 : 3

branky: 2× Strnad

V neděli 4. 6. 2023 jsme zavítali na finále krajského přeboru přípravek do Svitav. První match začal v 9:00 a hned proti nabuzeným borcům z domácího týmu. Sice jako rodiče jsme stihli jenom konec zápasu (zapomněli jsme doma kopačky a tak jsme museli navštívit místní Sportisimo a koupit nové), každopádně projev našich, který jsme viděli, byl nevýrazný, k tomu ještě přičtěme par zbytečných ztrát míče při rozehrávkách a prohra 6:1 byla na světě. Bez odpočinku jsme se vrhli do druhého zápasu, kde nás čekalo Ústí nad Orlicí + Libchavy. Bohužel, naše mašina i ve druhém zápase postrádala páru a herní projev se výrazně nezlepšil. K tomu se soupeři podařily v závěru dva rychlé góly a dostal tak od nás pěkný dárek v podobě výhry 4:0. V třetím zápase jsme si kopli proti Moravské Třebové. Sice „tréňa“ Pepa před zápasem říkal, že to bude těžký, ale nutno říct, že paradoxně až v tomto zápase se naše naděje začaly lépe pohybovat a bylo vidět, že je to začíná i bavit. Odměnou nám byly 3 krásné góly v soupeřově síti. Snad jen škoda, že Třebová nám jich nasázela celkem 5. V posledním matchi základní části jsme změřili síly s Pardubicemi. Co se týče bojovnosti, tak toto bylo určitě nejpovedenější představení našich. Měli jsme řadu pěkných šancí, avšak ne všechny se nám je podařilo proměnit a tak i čtvrtý zápas jsme vyšli, po prohře 5:1, bodově naprázdno. Nic naplat, finále je finále a hrají ho jenom ti nejlepší Naše účast byla úspěchem, ale určitě jsme si mysleli na vyšší mety, než bojovat o 13. až 15. místo. Nejprve jsme narazili na Hlinsko. Tady to už byl pěkný bojovný výkon celého týmu. Soupeři jsme uštědřili nadílku 6:2 a děcka si konečně mohla po zápase zařvat vítězný ryk. Jako poslední zápas nám turnajový pavouk postavil do cesty Lanškroun. Začátek byl slibný a dostali jsme se do vedení. V půli zápasu se ale vytratila bojovnost a báli jsme se, abychom udrželi alespoň plichtu. Závěr zápasu však byl nahoru dolů a šancí jsme měli dost, ale soupeř byl nakonec v posledních minutách šťastnější… škoda. S turnajem jsme se tedy rozloučili prohrou 2:3. Suma sumárum, za celý turnaj to byly 4 prohry v základní skupině a bohužel, to nás odsoudilo k zápasům o 13.-15. místo. Jedna výhra a celkové 14. místo z 15 týmů. Určitě je co zlepšovat, ale také je potřeba říct, že bojovnost našim nadějím nechybí a umí předvádět pěkné fotbalové momenty. Takže díky celému týmu za končící sezónu a přejeme hodně úspěchů a radosti v té nadcházející.

Děkujeme rodičům, prarodičům a příznivcům letohradského fotbalu za povzbuzování v celé sezóně. Chceme a budeme realizovat ještě turnaj pro všechny děti na rozloučenou s touto sezónou – od 17.6. do 18.6.2023 v Bystřici nad Pernštejnem, kde chceme s dětmi ze soboty na neděli přespat.
Mikyska / Bartoš / Bartošová / Lipnická