14. kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Sobota 27.5. 2023

Soupeři : FO Lanškroun, SK Polička, TJ Jiskra Ústí n./O. / TJ Sokol Libchavy

Sestava 2 : Tom Strnad, Matěj Bartoš, Kristy Kosková, Šíma Zářecký, Oskar Novotný, Adam Bartoš, Sára Malínková, Petr Motl, Eliáš Adamec, Vítek Novotný, Kuba Jánský (třetí zápas).

Sestava 1 : Tobik Mikyska, Domča Šubrt, Štěpán Stejskal, Sebik Dušek, Bruno Baláš, Filip Krejsa, Netík Richtr, Bart Wendl, Pavel Jerry Géring, Maty Prachař, Honzík Malínek. Lojzik Frydrych všechny tři zápasy za starší přípravku, Kuba Jánský první a druhý zápas za starší přípravku a Váša Skalický všechny tři zápasy za starší přípravku.

FK Letohrad 2 – Ústí / Libchavy 3 : 7

branky: Strnad, Novotný, Bartoš M.

FK Letohrad 2 – FO Lanškroun 0 : 8

FK Letohrad 2 – SK Polička 6 : 5

branky: Zářecký, Novotný, Bartoš M., 2× Bartoš A., Strnad

FK Letohrad 1 – Ústí / Libchavy 6 : 2

branky: 2× Baláš, Stejskal, Malínek, Géring, Dušek

FK Letohrad 1  – FO Lanškroun 10 : 3

branky: 2× Baláš, Šubrt, Stejskal, Mikyska, Prachař, Krejsa, 2× Géring, Richtr

FK Letohrad 1 – SK Polička 8 : 4

branky: 2× Mikyska, 2× Baláš, 2× Géring, 2× Malínek

Sestava 2 Za krásného sobotního slunečného počasí, na perfektně připraveném hlavním hřišti, jsme odehráli náš poslední turnaj v této sezóně. Bylo pěkné, že jsme se mohli rozloučit v této sezóně posledním turnajem zrovna u nás doma v Letohradě. Pro hráče ročníku 2014 to byly poslední odehrané zápasy za mladší přípravku. V nové sezóně, která nám začne od září, už tito borci narození 2014, budou hrát za nový tým „starší přípravka“. Pro hráče budou některé změny při hře a všichni pevně věříme, že to bude posun kupředu a další viditelné zlepšení všech hráčů. V prvním a ve druhém zápase se nám moc nedařilo. Chyběl nám pohyb na hřišti, bojovnost a chuť poprat se o výsledek. Oba dva soupeři nebyli tak silní, jak naznačuje výsledek. Bohužel, našim výkonem jsme soupeřům hodně pomohli. Před posledním zápasem si trenér promluvil s hráči a ještě si přišel zahrát Kuba Jánský, který první dva zápasy odehrál za starší přípravku. Od začátku bylo vidět velké zlepšení, hlavně v pohybu a bojovnosti na hřišti. Byl to zápas vyrovnaný a napínavý až do konce, ale ke konci zápasu se nám podařilo vstřelit rozdílový gól. Tuto výhru jsme si vybojovali a zasloužili. V tomto zápase si všichni naši hráči zaslouží velkou pochvalu. Myslím si, že kdyby se nám tímto způsobem povedlo odehrát první dva zápasy, tak i dojem z těchto dvou zápasů by byl úplně jiný.

Sestava 1 Po nádherné slunečné sobotě máme za sebou závěr sezóny, kdy jsme poslední mistrovský turnaj odehráli na domácí půdě. Příští týden nás už čeká pouze finálový turnaj přeboru, ale ten je jenom pro jeden tým a hlavně pro starší (výběr). Ale zpět k dnešku. Vše si dnes sedlo tak, jak mělo. Kromě počasí i rozpoložení hráčů, nálada, energie takže už od rána jsem si šli za tím, že tohle je náš stadion a nikoho tady vyhrát nenecháme. Kluky se mi podařilo vyhecovat tak, že bojovali jeden za druhého, hráli jako tým, všichni se zodpovědně vraceli a bránili a zároveň i spoustu gólů padlo i od našich obránců. Hráli jsme jako tým, diváci mohli vidět krásné akce, kličky, přihrávky a co se nám konečně daří je, že jsme si odvykli běhat v houfu za balónem, a držíme si své pozice a tím si zjednodušujeme bránění, nedostáváme tolik gólů a hlavně i soupeřům bouráme rozehrávku. Důkazem dnešních týmových výkonů je i zápis střelců výše. Nikdo nevyčníval tak, že by nastřílel v zápase hromadu branek, naopak díky souhrám a přihrávkám si mohla většina hráčů vychutnat svoji chvilku slávy a opět si vyzkoušet ten pocit, když dám gól na domácím stadionu před hromadou rodičů. Těm samozřejmě patří velký dík za povzbuzování!! No a ti co branku nedali? Tak ji dají příště, protože na to mají všichni. Každopádně důležité pro mě je to, že z dnešního týmu se nikdo na nic nevykašlal! Jednotlivé zápasy dnes rozebírat nebudu. Mám radost, že se vyhrálo, ale nemyslete si, že by nám soupeři dali něco zadarmo Proti všem to byl boj a jestli se nepletu, tak skoro v každém zápase jsme od začátku prohrávali, než jsme zapnuli motory naplno. Ale díky tomu, že jsme hráli trpělivě a plnili to, na čem jsme se domluvili, dopadl pro nás závěr sezóny skvěle. Takže jak jsme si řekli s klukama: TOHLE JE NÁŠ STADION A TADY NÁS NIKDO NEPORAZÍ!!

V této sezóně, před prázdninovou přestávkou, odehraný poslední turnaj přípravek. Děkujeme všem hráčům, hráčkám, rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na všech turnajích. Pevné nervy s dětmi a trenéry. Ukončení sezóny – pátek 23.06.2023 mezi 16:00 – 17:00 na stadionu FK Letohrad. Proběhne tradiční a očekávaný zápas maminek a tatínků proti dětem. A na závěr volná zábava s posezením a občerstvením „U Kabourka“.

Děkujeme. Šubrt / Mikyska / Lipnická