13.kolo Krajského přeboru mladších přípravek ve Svitavách Sobota 20.5 2023

Soupeři : TJ Svitavy, FK Spartak Choceň, FC Hlinsko

Sestava 2 : Tom Strnad, Matěj Bartoš, Kristy Kosková, Šíma Zářecký, Oliver Křivohlávek, Oskar Novotný, Pavel Jerry Géring, Adam Bartoš.

Sestava 1 : Tobik Mikyska, Domča Šubrt, Štěpán Stejskal, Sebik Dušek, Vojta Václavek, Bruno Baláš, Filip Krejsa, Miky Herman, Netík Richtr.

Lojzik Frydrych všechny tři zápasy za starší přípravku a Kuba Jánský všechny tři zápasy za starší přípravku.

FK Letohrad 2 – TJ Svitavy 3 : 3

branky: 2× Strnad , vlastní

FK Letohrad 2 – FK Choceň 8 : 4

branky: 4× Strnad, 2× Bartoš Matěj, 2× Křivohlávek

FK Letohrad 2 – FC Hlinsko 9 : 3

branky: Strnad,3× Bartoš Matěj,4× Křivohlávek, Zářecký

FK Letohrad 1 – TJ Svitavy 2 : 4

branky: Baláš , Herman

FK Letohrad 1  – FK Choceň 11 : 2

branky: 5× Baláš , Šubrt, Stejskal , 4× Václavek

FK Letohrad 1 – FC Hlinsko 6 : 4

branky: Baláš, Stejskal , 2× Václavek , 2× Šubrt

Sestava 2

Do prvního zápasu hráči Svitav nastoupili ve velkém tempu a naše letohradské A, které jakoby ještě spalo, tím zaskočili. Tímto tlakem přišel smolný gól do vlastní brány – 1:0. V rychlém sledu vstřelili protihráči další gól. V druhém poločase jakoby trenér polil hráče živou vodou, nastala velká změna. Brankáře Svitav 2× překonal Tom Strnad. I samotné Svitavy si trefili svůj „vlastňák“. Konečný výsledek 3:3 byl zasloužený z obou stran. Škoda jen, že nastřelené břevno ke konci zápasu a spousta našich šancí ve 2 poločase nebylo ještě proměněno. V tomto velkém tempu a ve velmi dobrém výkonu jsme pokračovali druhý a třetí zápas. Tímto další soupeři z Chocně i Hlinska měli jen pramalou šanci na výhru. I přesto, že pan rozhodčí se zapomněl kdesi v šatnách a dlouho se čekalo na další zápas, hráči předvedli hru našemu oku lahodící. Rychlý nástup do hry, krásné fotbalové kličky, promyšlené nahrávky a hlavně hra jako celku, nejen jednotlivců, vedl k vítězství 8:4 (4× Tom, 2× Oliver, 2× Matěj). S Hlinskem výhra 9:3 už jen potvrdila dobré naladění, souhru a chuť hrát a vítězit. Góly vstřelili 4× Oliver, 3× Matěj, Tom a Šimon. V tomto turnaji ve Svitavách zaplesalo naše fanouškovské srdce. Opravdu velmi povedený turnaj.

Sestava 1

Dnes naši kluci nastoupili na trojzápas ve Svitavách. Hned v prvním zápase proti domácímu týmu šli naši borci rychle do vedení 2:0. Soupeř do poločasu stihl vyrovnat. Ve druhém poločase se bohužel trefili už jen domácí a skóre obrátili ve svůj prospěch na 4:2. Za Letohrad dali branky Bruno a Miky. To ve druhém zápase proti Chocni si naši mladíci otevřeli doslova střelnici a soupeře deklasovali 11:2. Branky: 5× Bruno, 4× Vojta, Dominik a Stěpa. V posledním zápase proti Hlinsku naši borci v poločase prohrávali 4:3. Tentokrát to byli oni, co otočili výsledek ve svůj prospěch na konečný 6:4 pro Letohrad. Nutno vyzdvihnout i velmi dobrý výkon brankáře. Branky: 2× Vojta, 2× Dominik, Bruno, Stěpa. Je vidět, že naši kluci se neustále zlepšují.

V této sezóně nejlépe odehraný turnaj po všech stránkách. Děkujeme všem hráčům, hráčkám a rodičům za jejich pomoc i podporu na turnaji, který se divákům musel velmi líbit. Další turnaj odehrajeme v sobotu 27.5.2023 u nás v Letohradě (náš první zápas začíná v 9:00 h). Sraz dole na hřišti u tribuny v 8.30h. Poslední turnaj v této jarní sezóně před letní přestávkou.

Děkujeme. Kosková / Mikyska / Richtr