12. kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Pardubicích

Soupeři: SK Nemošice, SK Vysoké Mýto, FK Pardubice

Sestava 2: Tom Strnad, Matěj Bartoš, Fíla Krejsa, Sára Malínková (třetí zápas), Eliáš Adamec, Kristy Kosková, Šíma Zářecký, Oliver Křivohlávek (první a druhý zápas), Štěpán Stejskal (první a druhý zápas), Oskar Novotný, Vojta Václavek.

Sestava 1: Honza Malínek, Domča Šubrt, Štěpán Stejskal (třetí zápas), Sofča Kovářová, Sebik Dušek, Pavel Jerry Géring, Jakub Jánský, Péťa Motl, Maty Wendl, Bruno Baláš.

Lojzik Frydrych všechny tři zápasy za starší přípravku. Sára Malínková první a druhý zápas za starší přípravku. Oliver Křivohlávek třetí zápas za starší přípravku.

FK Letohrad 2 – SK Nemošice 2 : 12

branky: Strnad, vlastní

FK Letohrad 2 – SK Vysoké Mýto 2 : 5

branky: 2× Křivohlávek

Letohrad  – Pardubice 4 : 4

branky: 2× Adamec, Krejsa, Novotný

FK Letohrad 1 – SK Nemošice 0 : 6

FK Letohrad 1  – SK Vysoké Mýto 3 : 11

branky: Géring, Malínek, Šubrt

FK Letohrad 1 – FK Pardubice 6 : 5

branky: 2× Baláš, 2× Géring, Stejskal, Malínek

Sestava 2 Rybitví, Rybitví, Rybitví, tam to není špatný, … mohli naše fotbalové naděje zpívat cestou v autobuse na další kolo krajské soutěže. To se totiž uskutečnilo v neděli 14. května v malé obci u Pardubic, kterou proslavila svým hitem skupina Yo Yo Band. A špatné to opravdu nebylo. Pěkné hřiště, velké šatny, fajn restaurace a ideální fotbalové počasí, to vše předpovídalo příjemně strávené nedělní dopoledne. Za mladší přípravku týmu A nastoupili tito hráči: Filip, Vojta, Šimon, Kiky, Tomáš, Oliver, Štěpán, Oskar, Eliáš, Maty a Sára migrující mezi týmem A, B a starší přípravkou.

Letohrad x Nemošice (2:12)

Hned první zápas jsme narazili na velmi dobře připraveného soupeře. Hráči Nemošic byli rychlí, důrazní a dobře technicky vybavení. Dokázali se uvolnit v soubojích jeden na jedno a najít volného spoluhráče. Tím nás přehrávali a sázeli jeden gól za druhým. Gólman Filip ani nestíhal míče ze sítě lovit. Světlejší okamžik zápasu nastal, když Tomáš napálil míč téměř přes celé hřiště na soupeřovu branku, balón nečekaně odskočil, brankář nestihl zareagovat a byl z toho velmi pěkný a překvapivý gól. Po druhé se musel brankář Nemošic otáčet pro míč, když Šimon hodil aut až do závaru před soupeřovu branku. Obránce si neporozuměl s brankářem a byl z toho vlastňák. Stav po poločase 2:5. Do druhé poloviny se do branky zkusil postavit Oskar Bohužel nový vítr do plachet našim hráčům to nepřidalo. Soupeři se dařilo vše na co sáhl a branky padaly už jen do naší sítě. Na letohradských bylo vidět zklamání z průběhu a konec zápasu se dohrával už jen z povinnosti.

Letohrad x Vysoké Mýto (2:5)

S velkým očekáváním jsme nastoupili do druhé zápasu. Do branky se postavil Tomáš a kluci si chtěli odčinit zklamání z první nakládačky. Hned od začátku jsme dávali do zápasu mnohem více srdíčka. Pozitivní a nadšený přístup hráčů se přenesl i na trenéry a diváky. Hned se měli všichni lepší pocit a pravou fotbalovou radost. Za to kluci zaslouží obrovskou pochvalu. Zápas byl velmi vyrovnaný. Šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Bohužel tým z Vysokého Mýta měl trochu více štěstí a podařilo se jim proměnit víc příležitostí. Za nás skóroval 2× Oliver. Ten byl hodně při chuti a ještě několikrát se ocitl ve velmi dobré příležitosti. Vždy chybělo jen velmi málo a mohli jsme si zakřičet: „Góóól“. Takhle jsme jen hlesli „Tyč“ a za chvíli zase „Tyč“. Pak nám ještě dal naději bojovník Vojta, který se prokličkoval do slibné pozice a …. „Tyč“. Ach jo. Alespoň tím udělal radost starší paní z Vysokého Mýta, která sama vytvořila soupeřům dokonalý „kotel“ Ale neva, zápas to byl velmi povedený. Snad příště bude i skóre veselejší.

Letohrad x Pardubice (4:4)

Ve třetím zápase nás čekal tým Pardubic. V brance opět kraloval Tomáš, který se rozhodl, že vše vezme na sebe. Když lapil soupeřovu střelu, sám se často vydával hluboko do pole, aby pomohl ostatním útočícím hráčům. Bravurně se prokličkoval až na polovinu hřiště a pálil jeden ostrý projektil za druhým směr soupeřova branka. Střely to byly velmi nebezpečné, leč do branky žádná z nich nepropadla Naopak první gól padl do naší branky. V tomto zápas se nám podařilo několikrát soupeře přehrát a vytvořit si gólovou šanci. Svým výkonem na hřišti vynikal především Eliáš, který je známý jako výborný obránce, což opět potvrdil, ale v tomto zápase zapsal i mezi střelce, když obral soupeře o míč, připravil si dobrou pozici a s klidnou hlavou zavěsil. Tento kousek se mu pak povedl ještě jednou. Po poločase „svítil na ukazateli“ stav 2:2. V druhé půli opět se opět vydal z branky na výlet Tom. Tentokrát se prokličkoval až k rohovému praporku na druhé straně hřiště. Vypálil. Brankář jen taktak vyrazil. Balón se odrazil k Filipovi, na kterého koukala prázdná branka. Filip napálil míč pod břevno. Nechybělo moc a míč branku přeletěl. Ale dopadlo to dobře. Ke konci zápasu se mezi střelce zapsal i Oskar. Opět celé družstvo zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost.

Sestava 1 V neděli výjezd busem na turnaj do Pardubic. V autobuse panovala dobrá nálada a počasí nám také přálo.

1.zápas SK NEMOŠICE 6 : 0 FK LETOHRAD

První poločas je ve stylu hry „nahoru dolu“. Bruno Baláš rozehrává trestný kop, golman vyráží. Pochvala patří i našemu brankáři Dominiku Šubrtovi za zlikvidované střely. Poločas nám končí bez vstřelených branek. V druhé polovině zápasu ztrácíme špatně rozehraný míč a tak prohráváme 1:0. Hned v zápětí dostáváme další branku 2:0. Po dalších nepřesných rozehrách a nedůrazu v osobních soubojích už prohráváme 4:0. Nemošice přidávají další dvě branky ze střel z poloviny hřiště. Po celou dobu zápasu z našeho týmu vyniká pouze Pavel Géring, ale to však nestačí.

2.zápas SK VYSOKÉ MÝTO 11 : 3 FK LETOHRAD

Po důrazně vyhraném souboji Domči Šubrta posouvá míč na Matyho Wendla, ten uniká na bránu, ale bohužel míč končí v rukavicích golmana. Pája Géring střílí a vedeme 0:1. Vysoké Mýto střílí dvakrát po sobě přehledně k tyči a přebírá vedení 2:1. Poté hráč č.4 z V. Mýta obešel tři naše hráče a míč končí v síti 3:1. Bruno Baláš střílí dvakrát, Pája Géring jednou, bohužel oba naši borci neúspěšně. Opět Bruno zatahuje míč na rohový praporek, dává pod sebe a Honzik Malínek s přehledem rozvlnil síť 3:2. Po nedůrazu v obraně dostáváme na 4:2. Druhý poločas připomíná hru KOČKA MYŠ. Padá nám tam gól za gólem. Jedinou a poslední branku v tomto zápase přidává Domča Šubrt po prokličkování kolem třech hráčů. Ani Sebík Dušek po parádní akci nenavyšuje skóre. Bohužel na V. Mýto nestačíme a dostáváme zbytečné branky i po našich chybách, a tak zápas končí vysoko 11:3.

3.zápas FK PARDUBICE 5 : 6 FK LETOHRAD

3.minuta zápasu a už prohráváme 1:0. Po prohraném souboji na půli hřiště, dostáváme na 2:0. Pája Géring uniká po lajně a přihrává na Bruna Baláše, ten uklízí 2:1. Trestný kop – k míči se staví Domča Šubrt , ale míč letí nad břevno. Opět náš střelec Pája srovnává na 2:2. Po rozehrání si vybojoval míč Štěpán Stejskal a fantasticky zakončuje, vedeme 2:3. Těsně před koncem prvního poločasu Pardubice dorovnávají na 3:3. Do druhého poločasu nastupujeme s velkým odhodláním a přesvědčením vyhrát, a to se také projevilo ve hře. Nezastavitelný Pája Géring navyšuje skóre 3:4. Po každé naší vstřelené brance Pardubice odpovídají, a tak je srovnáno 4:4. Kuba Jánský, který v tomto zápase nastoupil na post brankáře rozehrává z vápna a posílá vpřed spoluhráče Honzu Malínka a ten bez zaváhání uklízí míč k tyči 4:5. Velká škoda, nešťastně nám propadává míč mezi rukavicemi a je srovnáno na 5:5. Je potřeba pochválit Kubu, který pochytal spoustu střel. Závěr zápasu bere na svoje bedra a kopačky Pája společně s Brunem a po parádní důrazné akci obou borců Bruno dává góóól, vyhráváme, oslavujeme. Je potřeba pochválit všechny hráče/ky především za poslední zápas. Bylo vidět, že makáme jako jeden tým, bojujeme a chceme za každou cenu vyhrát. Byla to parádní podívaná.

Děkujeme všem hráčům, hráčkám a rodičům za jejich podporu na turnaji Další turnaj odehrajeme v sobotu 20.5.2023 ve Svitavách (náš první zápas začíná v 9:00 h). Odjezd z parkoviště FK Letohrad v 7:30 hod. Děkujeme. Krejsa / Mikyska / Wendl