1.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Moravské Třebové

Sobota 09.09.2023

Soupeři: SK Polička, FK Česká Třebová, SKP Slovan Moravská Třebová

Sestava 2: Bruno Baláš, Štěpán Stejskal, Sofča Kovářová, Matěj Prachař, Domča Šubrt, Filip Krejsa, Sebik Dušek, Miki Herman

Sestava 1: Illja Torchuk, Mára Hašek, Tomáš Kutil, Milan Loufek, Honza Motl, Felix Novotný, Martin Choma, Vojta Šubert, Ondra Nagl, Pája Ješina.

FK Letohrad 2 – SK Polička 10 : 5

branky: 4× Baláš, 2× Šubrt Domča, 2× Prachař, 2× Krejsa,

FK Letohrad 2 – FK Česká Třebová 2 : 5

branky: Herman, Šubrt

FK Letohrad 2 – SKP Slovan Moravská Třebová 1 : 6

branky: Prachař

FK Letohrad 1 – SK Polička 11 : 1

branky: 3× Herman, 4× Ješina, 3× Nágl, Choma

FK Letohrad 1  – FK Česká Třebová 2 : 8

branky: Ješina, Choma

FK Letohrad 1 – SKP Slovan Moravská Třebová 4 : 4

branky: 2× Ješina, 2× Herman

Sestava 2

V sobotu 9. září se uskutečnily první mistrovské zápasy této sezóny. Pro kluky z přípravky to konečně začalo. Po letním kempu a několika přátelských utkáních se mohli poprat o první „body“. … i když v této kategorii právě zase o ty body až zas tak nejde. Důležité je sbírat fotbalové zkušenosti a mít radost ze hry. Pořádajícím celkem byla Moravská Třebová. Výhodou tohoto sportovního areálu je fakt, že fotbalisté sdílí šatny společně s hokejisty. A když už vedro bylo úmorné, naskýtala se možnost jít se schladit na hokejový stadion, kde probíhal souběžně hokejový mač.

Letohrad x Polička (10:5) Začátek zápasu začal opatrně. V brance nastoupil Filip. Nikdo se nikam nehnal. První velkou akci měli hráči Poličky, kdy po trestném kopu těsně minuli branku. Naším nejčastějším střelcem byl Bruno, který pálil ze všech pozic. Polička měla několik velmi šikovných kluků, kteří dokázali našim hráčům pěkně zamotat nohy. Naštěstí pro nás, trochu jim skřípala koncovka, proto jsme v první půli inkasovali pouze 1 gól, který proklouzl Filipovi mezi nohama do branky. První náš gól vsítil Domča po parádním trestném kopu z půlky. Pak se individuálně prosadil Maty, který otočil skóre na 2:1. Třetí branku přidal brankář Filip, kdy po našem rohu přehodil brankáře soupeřů Druhý poločas v brance nastoupil Sebík. Tato půlka zápasu se zvrhla ve velkou přestřelku. Několikrát se prosadil Bruno. K němu se přidali Maty, Filip a Domča. Polička se také nedala zahanbit a přidala pár povedených střel.

Letohrad x Česká Třebová (2:5) V týmu České Třebové se proti nám postavil o dost náročnější soupeř. Hned na začátku pohrozil střelou vedle. Ale hned druhý pokus už byl úspěšný. Přelobovaný Domča v brance neměl nejmenší šanci. Sofča patřila v každém zápase mezi naše nejlepší hráče. Nicméně jednou zaváhala, neudržela třebovského útočníka a už z toho byl další gól do naší branky. Domča ukázal, že v noze má opravdu kladivo, když provětral soupeřovic brankáře tvrdým trestňákem z půlky. Bohužel bez branky. Kontrovala Třebová, kdy krásnou střelou vymetla pavouky z vinglu naší branky. Naše sebevědomí začalo být nalomené a nohy nás neposlouchaly tak jak měly. I proto poločas skončil 0:5. V druhé půli ukázal svoji rychlost a bojovnost Miky, který svým výkonem vyhecoval Letohradské k velkému tlaku a snaze o korekci nepříznivého výsledku. Bohužel se nezadařilo a zápas skončil prohrou 2:5, kdy se mezi naše střelce zapsali Miky a Domča. I tak musíme náš tým za druhý poločas pochválit z bojovnost.

Letohrad x Moravská Třebová (1:6) Do branky se vrátil opět Filip s tím, že se v poločase vystřídal s Domčou. Tento zápas byl velmi vyrovnaný na hru, bohužel ne však na góly. Několikrát se zde potvrdilo pravidlo „Nedáš, dostaneš“. Naši hráči předváděli bojovný výkon a mnohokrát ohrozili soupeřovu branku. Bohužel scénář byl vždy velmi podobný. Naše neproměněná šance a z protiútoku inkasovaný gól. To se opakovalo několikrát. Do šancí se dostávali i sváteční střelci jako Sofča a Vojta. Divácky atraktivní první poločas skončil bez naši střelené branky, 0:3. Na začátku druhé půle se povedlo Matymu obrat soupeře o míč při špatně hozeném autu a sám Maty tuto povedenou akci korunoval gólem. Fanoušci začali věřit ve velký obrat. Ten se však nekonal. Moravská Třebová zařadila na vyšší převodový stupeň, zvýšila tlak a vytěžila z toho další 3 góly. Sečteno, podtrženo. Hezký zápas, který výsledkově mohl vypadat i jinak.

Sestava 1 V sobotu 89. jsme vyrazili na první zápas krajského přeboru přípravek, který se konal na hřišti v Moravské Třebové. V prvním zápase nás čekal soupeř z Poličky. V tomto zápase se nám velice dařilo, začali jsme hru prvním rychlým golem, který střelil Mikuláš Herman a dále ve střelbě pokračovali Pavlík Ješina, Ondra Nágl, Martin Choma a tento zápas jsme vyhráli 11:1. Bohužel jsme v tomto tempu nepokračovali následující zápas. Tým z České Třebové nás doslova převálcoval 2:8. Z Letohradského družstva skóroval Pavlík Ješina a Ondra Nágl. V posledním zápase nás čekal domácí soupeř a kluci nám připravili zápas, který byl napínavý do poslední minuty. S domácím týmem jsme vedli gólovou přestřelku, kdy se našim klukům podařilo v poslední minutě dát gól a výsledek byl 4:4. Domů jsme si odvezli remízu. Za naše barvy týmu dali góly Pavlík Ješina 2×, Mikuláš Herman 2×.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na turnaji. Další turnaj odehrajeme v neděli 17.09.2023 od 9:00 hod. v Lanškrouně. Odjezd autobusem z parkoviště u hřiště FK Letohrad v 7:50 hod.

Děkujeme. Krejsa / Mikyska / Cvejn