5.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Chrudimi

Neděle 08.10.2023

Soupeři: MFK Chrudim, SK Vysoké Mýto, Spartak Choceň

Sestava 2: Domča Šubrt (první zápas), Miky Herman, Filip Krejsa, Filip Švercl, Daniel Sklenář, Šimon Faltus, Štěpán Stejskal, Honza Malínek, Martin Choma (druhý a třetí zápas)

Sestava 1: Illja Torchuk, Ondra Nágl, Tomáš Kutil, Honza Motl, Martin Choma (první zápas), Milda Loufek, Vojta Šubert, Pavel Ješina, Marek Hašek, Domča Šubrt (druhý a třetí zápas)

FK Letohrad 2 – MFK Chrudim 0 : 16

FK Letohrad 2 – Spartak Choceň 0 : 4

FK Letohrad 2 – SV Vysoké Mýto 0 : 9

FK Letohrad 1 – MFK Chrudim 0 : 7

FK Letohrad 1  – Spartak Choceň 0 : 10

FK Letohrad 1 – SV Vysoké Mýto 0 : 7

Sestava 2

Chrudim – Letohrad- 16:0 První zápas jsme nastoupili proti domácímu týmu Chrudimi. Chrudimáci byli na první pohled o hlavu vyšší a technicky vyspělejší. Jedinou naší šancí byl přímý volný kop, kdy Domča nastřelil břevno. V zápase pak už dominovali domácí. První půlka skončila 0:9. V druhém poločase jsme vystřídali brankáře. Filipa vystřídal Domča. Ke změně herního projevu to však nevedlo. Výsledkem byl tedy debakl 0:16.

Letohrad – Choceň 0:4 Druhý zápas byl o poznání vyrovnanější. V brance nastoupil Filip. Bohužel studené a deštivé počasí mu nesvědčilo. V podstatě, co střela, to gól. Poločas 0:3, ve druhé půli se do branky postavil Dan. Jednoznačně nejlepší hráč Letohradu. Hra už byla koukavější a konečně jsme se dostali do šancí. Bohužel jasné gólové příležitosti jsme nevyužili. Několikrát stačilo jen trefit prázdnou branku. Naopak hráči Chocně zabojovali před naší brankou. Dan jejich střelu vyrazil. K naší smůle trefil soupeře a míč se odrazil do naší sítě. Konečný stav 0:4.

Letohrad – Vysoké Mýto 0:9 V brance Miky. Do tohoto zápasu jsme nastoupili s nadějí že už konečně dáme gól. Kluci bojovali. Rvali se o výsledek. Leč marně. První úspěch slavili soupeři. Gólman vyběhl a dostal gól. Pak následovalo v rychlém sledu několik povedených a nechytatelných střel pod víko. Poločas 0:6. Do druhé části se do branky postavil Martin. Podařilo se nám několikrát pěkně vystřelit na soupeřovu branku. Hlavně duo Filda a Dan pěkně obráncům z Mýta motali nohy. Konečný výsledek 0:9.

Na tento turnaj jsme jeli hlavně s hráči ročníku 2016. Starší a větší hráči nám dnes bohužel chyběli, protože soupeř nás převyšoval hlavně velikostí a silou. Prostě jsme se jich báli a měli velký respekt. I tak nás ale těší, že i přes škaredé počasí jelo tolik hráčů. Škoda neproměněných šancí, protože jsme si nemohli zakřičet “gól”. Snad příště v Žamberku.

Sestava 1

Chrudim – Letohrad 7:0 Dlouhé minuty nás držel gólman (Illja), ale v sedmé minutě se soupeř prosadil. Do poločasu navýšil vedení na 3:0. Vstup do druhého poločasu se nám opět vcelku povedl, ale nebyli jsme schopni šance proměnit. Ve 20. minutě soupeř opět navýšil své vedení a do 23. minuty pokračoval ve svém tlaku. Za stavu 6:0 se uvolnil Vojta a běžel sám na bránu. Balón si nešťastně předkopl a gól z toho nakonec nebyl. O dvě minuty později se vydal podél lajny Martin, ale soupeř ho ve dvou hráčích zastavil a přešel do útoku. Martin se rychle vrátil a útok zastavil. Tři minuty před koncem soupeř navýšil na 7:0, ale naši kluci se nevzdali a pokračovali ve snaze se prosadit. Ve velké šanci se ocitl opět Vojta, ale štěstí mu nepřáli. Před koncem utkání Illja chytil dalších několik šanci soupeře a ustál i souboj, kdy poté co měl již míč pod kontrolou, mu soupeř zajel kopačkou do kolena.

Letohrad – Choceň 0:10 Ve čtvrté minutě jsme prohrávali 1:0, ale šance byly i na naší straně. V šesté minutě Illja chytil tutovku soupeře, ale tlak soupeře pokračoval. Ve třinácté minutě již vedl 0:4, ale Mary prokličkoval až k bráně a jeho střelu soupeřův brankář vyrazil na roh. Poločas končil ve stavu 0:5. Začátek druhého byl v naší režii, ale dvě střely Vojty se do sítě nedostaly. I přes další góly soupeře kluci bojovali a dostávali se do šanci. Chyběla nám ale produktivita. Před koncem se do šance dostal opět Vojta, ale byl faulován. Přímák kopal Dominik, ale byl úžasným zákrokem vychytán. Prohra 0:10, ale pochvala klukům, že bojovali více než první zápas.

Vysoké Mýto – Letohrad 7:0 Dnešní poslední zápas začal hrou nahoru-dolů. Už ve druhé minutě utekl Kůťa, ale soupeř ho vytlačil na roh. V šesté minutě dobře vypálil po slušné kombinaci mezi kluky Dominik, ale gólman byl připraven. Až v osmé minutě se prosadil soupeř a do poločasu navýšil na 3:0. Druhý poločas více kontroloval hru a nakonec vyhrál zaslouženě 7:0.

Dnes skvěle zachytal Illja a obrovsky podpořil. Hráli jsme proti větším klukům. Nadstandardní výkon předvedli Vojta, Mary, Kůťa a Martin.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na turnaji. Další turnaj odehrajeme v Žamberku v neděli 15.10.2023 od 9:00 hod. Odjezd AUTA v 8:15 hod. z parkoviště u fotbalového hřiště FK Letohrad. Případný sraz v Žamberku na hřišti v 8:25 hod.

Děkujeme Mikyska / Sklenář / Krejsa