6kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Žamberku

Neděle 15.10.2023

Soupeři: 1.FC Žamberk, FK Pardubice, FC Hlinsko

Sestava 2: Filip Krejsa, Daniel Sklenář (druhý a třetí zápas), Štěpán Stejskal, Honza Malínek, Martin Choma, Bruno Baláš, Sofča Kovářová, Matěj Prachař, Sebik Dušek, Milda Loufek

Sestava 1: Illja Torchuk, Ondra Nágl, Honza Motl, Vojta Šubert, Pavel Ješina, Marek Hašek, Šimon Faltus, Felix Novotný, Dan Sklenář (první zápas), Sára Padalíková

FK Letohrad 2 – 1.FC Žamberk 2 : 3

branky: Stejskal, Prachař

FK Letohrad 2 – FC Hlinsko 5 : 7

branky: Stejskal, 3× Malínek, Baláš,

FK Letohrad 2 – FK Pardubice 4 : 0

branky: 4× Krejsa

FK Letohrad 1 – 1.FC Žamberk 2 : 4

branky: Šubert, Sklenář

FK Letohrad 1  – FC Hlinsko 3 : 2

branky: Nágl, Faltus, Ješina

FK Letohrad 1 – FK Pardubice 1 : 7

branky: Šubert

Sestava 2

Žamberk : Letohrad 3 : 2 2.min Bruno utíká sám na gólmana, gól bohužel nedal 3.minuta po rohu soupeře, rychlý protiútok a gól dává Štěpán 0:1. 5.min 2 šance Žamberka ale mimo branku. 8.min Žamberk vyrovnává na 1:1 13.min Honzíkovu střelu gólman chytá. 15.min krásná střela Štěpána pár cm od branky. 17.min Žamberk tvrdou střelou zvyšuje na 2:1 a pak následně 2 rohy, u druhého těsně minuli branku. 21.min krásná střela Bruna jen kousek vedle. 23.min vyražená střela od gólmana, bohužel k protihráči a Žamberk zvyšuje na 3:1 30.min krásný gól z půlky vstřelil Matěj. V utkání jsme byli velmi vyrovnaným soupeřem a remíza by byla zasloužená.

Letohrad : Hlinsko 5 : 7 3.min Sebik úžasně chytá těžkou střelu. 5.min Hlinsko vede 0:1 6. Min krásná střela Sofi, brankář vyráží na roh. 7.min po dvou dorážkách zvyšuje Hlinsko na 0:2. 10.min Daník střílí, gólman opět vyráží na roh. 11.min krásná střela z levé strany Matěje, gólman opět vyráží na roh. 12.min krásná akce, všech našich kluků, bohužel vedle branky. 13.min střílí krásný gól Štěpán na 1:2. Hned po rozhraní dává soupeř nešťastný gól pro Letohrad na 1:3. 14.min střílí soupeř další gól na 1:4. Ve druhé půli pokračuje krásný bojovný fotbal na obě strany plno šancí. 18.min tvrdá střela Martina, bohužel gólman sklepává a chytá. 20. Střílí k tyči krásný gól Honzík na 2:4. 21.min opět soupeř zvyšuje dvěma rychlými góly na 2:6. 24.min Mildovu střelu gólman vyráží před sebe, Bruno bohužel trefuje jen gólmana. 26.min soupeř po krásných nahrávkách zvyšuje na 2:7. 30.min Bruno střílí gól na 3:7 a hned po něm další dva góly Honzíka do soupeřovi branky na 5:7.

Pardubice : Letohrad 0 : 4 3.min první šance soupeře, náš gólman Štěpán krásně chytá. 4.min Filda sbírá špatnou rozehrávku gólmana a střílí první gól na 0:1. 6.min po pěkné rozehrávce gólmana Štepi vstřeluje druhý gól opět Filda na 0:2. 9.min svůj hattrick vstřelil Filda na 0:3. 14.min po vložení autu Sofči se dostal do krásné akce Daník, bohužel ho gólman vychytal. 15.min Milda střílí k tyči, gólman chytá. Druhá půle je ve znamení mnoha střel na soupeřovu branku, ale buď je vše mimo nebo do náruče gólmana. 27.min opět dříví gól Filda na 0:4. 30.min soupeř nastřelil tyč. Krásný bojovný výkon všech hráčů v posledním třetím zápase nám zajistilo skvělou a zaslouženou výhru.

Sestava 1

Žamberk – Letohrad 4:2 (2:2) Naši v prvních minutách jasně dominovali. Ve druhé minutě se prosadil Vojta a vedli jsme 1:0. Až do deváté minuty byl fotbal na obě strany, ale na šance jsme jasně vítězili. V deváté minutě se prosadil Dan. Žamberk o minutu později snížil náš náskok. O dvě minuty později běžel na branku soupeře sám Marek, ale v souboji se dvěma obránci si míč více předkopl a soupeřův gólman byl u míče o krátký okamžik rychleji. Těsně před poločasem Žamberk srovnal. Ve druhém poločase jsme šance měli, ale soupeř byl efektivnější a ve 22. minutě získal vedení 3:2. O dvě minuty později navýšil na 4:2, což bylo i přes náš tlak konečné skóre. Zápas byl vyrovnaný, soupeř nás přehrál pouze svou efektivitou v zakončení. Chybělo nám i trochu toho štěstí, ale zápas odbojovaný až do poslední minuty.

Letohrad – Hlinsko 3:2 (1:2) Od začátku vyrovnaný zápas. Soupeř se v osmé minutě ujal vedení, ale naši tlačili. Jejich snaha byla oceněna přímým kopem po ruce, kdy soupeř chytil míč mířící na branku do ruky. Kopu se ujal Ondra a poslal míč k levé tyči – srovnáno. Poločas mířil ke konci, ale soupeř utekl ve třech proti našemu jedinému obránci a šanci proměnil. Ve druhém poločase Ilja chytil několik soupeřových vyložených šancí, ostatní kluci a Sára skvěle bojovali. Jejich snaha byla oceněna gólem, kdy se prosadil Šimon. Tři minuty před koncem pro nás získal vedení Pája. Soupeř tlačil a snažil se skóre srovnat. Těsně před koncem si vynutil faul před vápnem, který nejprve rozhodčí ukázal jako penaltu. Své rozhodnutí upravil na přímý kop ale jeho šanci jsme ubránili a získali vítězství na svou stranu.

Pardubice – Letohrad 7:1 (4:0) Pro nás jasně nejtěžší soupeř turnaje. Od první minuty vedl a kontroloval zápas. Z jejich převahy jsme dostali strach a báli jsme se jít do souboje. Soupeř byl rychlý a dohrával souboje. Jejich agresivity se začal bát i Ilja v bráně, což vedlo ke dvěma snahám o vykopnutí míče místo jeho chycení do rukou a tím ke dvěma gólům. Poločas jsme prohráli 4:0, ale při přestávce se kluci trochu uklidnili a více hráli do těla. Soupeř nás však přehrával a jeho aktivita vedla k našim chybám. Pája rozehrál aut na naší polovině směrem k Iljovi, ale soupeř míč odchytil a okamžitě chybu potrestal. Ve 25. minutě se hezky prosmýkl po lajně Mára, u rohu skvěle zabojoval a vybojoval proti třem míč až k nahrávce před bránu. Jeho nahrávku do brány doklepl Vojta. Soupeř utkání kontroloval a rozhodčí ukončil utkání za stavu 7:1. První poločas jsme se absolutně báli a byli na hřišti jen do počtu. Ve druhém poločase se ukázalo, že nebát se znamená dát gól i tak silnému soupeři. Do dalších zápasů jistě pro hráče dobrá zkušenost.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na turnaji. Další a poslední podzimní turnaj odehrajeme u nás doma v Letohradě v sobotu 21.10.2023 od 9:00 hod. Sraz dole v kabinách na hřišti FK Letohrad v 8:25 hod.

Děkujeme Mikyska / Sklenář / Loufek