7.kolo Krajského přeboru mladších přípravek v Letohradě

Sobota 21.10.2023

Soupeři: TJ Svitavy, FK Pardubice, Ústí/Libchavy

Sestava 2: Filip Krejsa, Daniel Sklenář (třetí zápas – druhý poločas), Štěpán Stejskal, Honza Malínek, Bruno Baláš, Sofča Kovářová, Matěj Prachař, Sebik Dušek, Milda Loufek (druhý zápas), Šubrt Dominik (první zápas, třetí zápas – první poločas)

Sestava 1: Illja Torchuk, Ondra Nágl, Honza Motl, Felix Novotný, Dan Sklenář (první a druhý zápas, třetí zápas – první poločas), Šubrt Dominik (druhý zápas, třetí zápas – druhý poločas), Honza Pavelka, Milda Loufek (první zápas, třetí zápas)

FK Letohrad 2 – Ústí/Libchavy 2 : 6

branky: Baláš, Šubrt

FK Letohrad 2 – TJ Svitavy 2 : 4

branky: 2× Baláš

FK Letohrad 2 – FK Pardubice 4 : 2

branky: Šubrt, Stejskal, Krejsa, Baláš

FK Letohrad 1 – Ústí/Libchavy 5 : 0

branky: 3× Sklenář, Nágl, Motl

FK Letohrad 1  – TJ Svitavy 3 : 3

branky: 3× Šubrt

FK Letohrad 1 – FK Pardubice 0 : 7

Sestava 2

Letohrad : Ústí/Libchavy 2 : 6 Výborný a vyrovnaný první poločas plný krásných přihrávek a kombinací obou týmů, kde se jako první prosadil Bruno. V druhém poločase jakoby nám došly síly a soupeř nás krásnými kombinacemi začal přehrávat a bohužel jsme mi začali dělat chyby. Soupeři se pro změnu začalo dařit střelecky a vstřelil nám několik gólů. Druhým krásným gólem snižoval Domča. Tohoto zápasu byla škoda, hlavně v druhém poločase.

Letohrad : Svitavy 2 : 4 Krásný a pro diváka atraktivní první poločas plný soubojů a šancí, kde vstřelil pěkný gól Bruno. Velké šance měl i Honzík a to několikrát, bohužel bez gólů, škoda. A jak už to ve fotbale bývá, nedáš, dostaneš. Ve druhé půli kluci dělali menší chyby, které soupeř s přehledem trestal. Na konečných 2:4 snižuje dalším gólem Bruno. V tomto utkání zahrál výborně obranu, i s podporou do útoku, Maty Prachař, který odehrál velmi dobrý turnaj.

Pardubice – Letohrad 2 : 4 Góly: Dominik (přímý kop, který zapadl k tyči), Štěpán Stejskal, Filip Krejsa, Bruno Baláš Celkově jsme měli několik šancí navíc, ale nedali jsme. Dan měl několik šancí, ale nedal, bohužel byl z předešlých dvou zápasů hodně vysílen. Několikrát dokonce zvonila branková konstrukce. Na každý gól jsme se hrozně nadřeli, i tak jsme ale získali cenné vítězství. 2 góly jsme neměli uznány. První, protože jsme ho vstřelili po druhém doteku po autu. Druhý gól nám nebyl uznán, protože jsme hráli, i když rozhodčí údajně pískal a situaci po gólu vrátil zpátky (píšťalka rozhodčího nebyla slyšet).

Celkové hodnocení turnaje trenérem: První poločas prvního i druhého zápasu byl skvěle odehrán – jak herně, tak i výsledkově. Ale vždy ve druhém poločase po několika chybách a nedůrazu našich hráčů, či po našich špatných rozehrách od brány, dostáváme stále stejné a hodně laciné góly. Oba první zápasy byly kvalitou mužstev srovnatelné. Rozdíl byl v efektivitě a hlavně v chybách na naší straně. Třetí zápas jsme získali nad soupeřem převahu a tím jsme byli schopni naše chyby schovat za vyšší efektivitu.

Sestava 1

Letohrad – Ústí nad Orlicí 5:0 (2:0 poločas) Ústí se v prvních chvílích po rozehrávce drželo na balónu a naši je jen stínovali. Pak jsme se ale přestali bát a začali být v soubojích důslední. Dan běžel na soupeřovu bránu, ale soupeř ho ve třech vzal do kleští a zastavil. Z protiútoku ohrozili naši bránu, ale Ilja skvěle zachytal a soupeřovu slušnou střelu chytil. Byli jsme více aktivní, ale soupeř hrozil z brejků. Do desáté minuty bylo skóre 0:0, ale pak se po levé straně protáhl Milda a skvělou křížovou přihrávkou našel Dana a ten střelou k tyči míč uklidil do sítě O minutu později jsme znovu zahrozili, ale střelu Mildy zastavila tyč. Těsně před koncem poločasu jsme zvýšili tlak a dvě střely končily těsně vedle. Po rohu míč dopravil do sítě opět Dan. V prvních minutách druhého poločasu jsme opět hráli více aktivně. Odpískaný faul na Dana a jeho proměněný přímý kop nám zajistil vedení 3:0. Soupeř se snažil získat převahu, ale skvěle nám zahrála obrana ve složení Felixe a Honzíka. Pokud jim už něco prošlo, skvěle zachytal Ilja a tím jsme přečkali tlak soupeře. Ve 27. minutě se prosadil po přihrávce od Honzíka Ondra a před závěrečným hvizdem se prosadil i Honzík – tentokráte po skvělém rozehrání Ilji. První dnešní utkání jsme tedy vyhráli 5:0.

Letohrad – Svitavy 3:3 (2:3 poločas) Do druhého zápasu jsme vyměnili Mildu za Dominika. Po úvodní rozehrávce jsme ztratili míč a soupeř se hned natlačil k naší bráně a ujal se vedení. Soupeř byl opravdu silný v soubojích a hrál důsledně. Ve čtvrté minutě dostal míčem do obličeje Dan a díky krvácení z nosu musel ze hřiště. Soupeř měl možnost přímého kopu, dobrou střelu však chytil Ilja a podržel nás. V osmé minutě jsme se konečně prosadili a Dominik srovnal skóre na 1:1. O čtyři minuty později soupeř fauloval ve svém vápně Dominika, který se ujal kopu a vystřelil nám dočasné vedení. Soupeř hned obratem srovnal a o minutu později získal vedení 2:3. Tím končil první poločas. Druhý poločas se hrál nahoru dolů, ale beze změny skóre. Až ve 24. minutě jsme po faulu na Dana získali přímý kop a kopu se ujal opět Dominik, který střelou pod břevno srovnal skóre. Ke konci jsme měli více ze hry, ale naše střely soupeř blokoval. Před závěrečným hvizdem Danovu střelu zastavila tyč. I když jsme mohli vyhrát, získali jsme cennou remízu proti silnému soupeři.

Pardubice – Letohrad 7:0 (5:0 poločas) Poslední dnešní zápas jsme odehráli s Pardubicemi. Od prvních minut bylo vidět, kdo bude na hřišti pánem. Soupeř hned ve druhé minutě proměnil a dále kontroloval hru. V desáté minutě jsme již prohrávali 4:0. Naši do té doby skoro nehráli a absolutně se soupeře báli. První větší šance na naší straně byla, když Dan prokličkoval proti třem a pokusil se zakončit. Jeho střela však skončila těsně vedle. Poločas jsme prohráli 5:0. Ve druhém poločase jsme nastoupili bez Dana, který se prohodil s Dominikem. Kluky musím pochválit, protože se přestali bát a šli více do soubojů. Soupeř kopal penaltu, kterou chytil Ilja. Kluci se dále snažili a Milda se dostal do skvělé šance. Jeho střelu však gólman vyrazil na roh. Soupeř navýšil své vedení na 6:0, ale kluci dále bojovali a snažili se. Honza se dostal do šance, ale trefil soupeřova brankáře. Do konce utkání soupeř přidal ještě jeden gól a zápas tedy končil prohrou 7:0. Soupeř nás přehrál, ale bylo vidět, že kluci chtěli druhý poločas bojovat a viděli, že není třeba se jich bát.

Děkujeme všem rodičům a příznivcům letohradského fotbalu za jejich pomoc a podporu na turnaji a těšíme se na další vzájemnou spolupráci.

Děkujeme Mikyska / Sklenář / Loufek