1 tým Další kolo mistrovské soutěže jsme odehráli v Rybitví, kde se potkaly týmy Pardubic, Letohradu, Poličky a Hlinska. Trochu nás ovlivnil fakt, že řada „opor“ zůstala doma se zraněním nebo nemocí. Výsledkově jsme sice všechny zápasy prohráli, herně to tak špatné nebylo. Co se týká herního výkonu – kromě Hlinska nás nikdo vyloženě nepřehrával. My jsme se prezentovali nebojácným výkonem, kdy jsme se snažili kombinovat už od gólmana a nenakopávali jsme zbytečně míče dopředu. Někdy se sice nějaká přihrávka nepovedla, ale to v této kategorii není podstatné. Hlavní bylo, že děti chtěly hrát, nebály se chodit pro míče a snažily se řešit vše fotbalově. Bohužel nás dohnal malý počet hráčů, kdy jsme měli pouze 1 hráče na střídání a ke konci jednotlivých zápasů docházely síly. Chtěl bych pochválit celý tým za statečný výkon a myslím si, že v plné síle budeme důstojným soupeřem všech týmů v téhle soutěži.

2 tým V sobotu 10.09 se konalo další kolo krajské ligy starších přípravek v Pardubicích

Bohužel vyráželo do Pardubic doslova torzo týmu v porovnání s předchozí účastí na domácím turnaji, kde jsme měli 20 hráčů. Tentokrát nás jelo pouze 14, což znamená pouze 1 hráč na střídání v každém týmu.

Díky zapůjčení jednoho hráče z mladší přípravky jsme nakonec pro druhý tým měli hráče na střídání 2.

O sestavě se nijak dlouho nemuselo přemýšlet protože nebylo z čeho vybírat. Snad pouze se dalo uvažovat, zda rozdělit síly a mezi oba týmy a nebo rozdělit týmy věkově. Nakonec zvítězila druhá možnost.

Druhý tým byl tedy složen spíše z nováčků ve starší přípravce. Tomáš M., Fanda D., Honza Z., Max N., Oliver K., Kryštof K. a Maty P.

To znamená , že až na Míšu v brance to bylo v rukou nováčků.

První zápas proti Hlinsku byl sehrán z naší strany ještě celkem se ctí, ale již v prvním poločase bylo znát, že sil není nazbyt. Soupeř trpělivou hrou pomalu navyšoval skóre, které se zastavilo na konečných 15:1 pro Hlinsko. O čestný úspěch se postaral Oliver.

To nejhorší však bylo teprve před námi. V druhém zápase proti Pardubicím jsme byli vyrovnaným soupeřem cca pouze první minutu. Soupeř vyvíjel neustálý tlak na naše hráče už od rozehrávky a tím docházelo k okamžitým ztrátám a přečíslením. Výsledkem bylo to, že se hra změnila v podstatě na lidově řečeno hru „kočka s myší“ a soupeř nám sázel jeden gól za druhým. Styl hry rozehra, ztráta, přečíslení a gól bylo celým obrazem hry v první půli.

Do druhé půle trenér posílil tým zkušenostmi a pomoci přišel Matouš K. Na hře byla jeho přítomnost znát hned od začátku. Alespoň ze zadních řad jsme byli schopni míč trochu podržet a nebo hned neztratit. Tím se soupeřův brankostroj značně zpomalil. I přesto ale soupeř nakonec ještě několik branek přidal a výsledek nakonec byl až lehce děsivý 29:0

Nováčci si tak vybrali krutou nováčkovskou daň a bylo to na nich hodně vidět. Nálada byla na bodu mrazu.

Do posledního zápasu jsme nastoupili pouze s jedním cílem. Přežít to. Po předchozím debaklu asi nešlo přemýšlet ani o ničem jiném. Polička začala aktivně a dostala se i brzo do vedení ale k úžasu všech nás to nepoložilo. Kluci se začali prát o výsledek a najednou Letohrad byl na hřišti i vidět. K obratu a skvělému výsledku zaveleli Matouš K. s Míšou v bráně. Matouš nastřílel 4 branky a výhru v podstatě vychytal fantastickými zákroky Míša. zápas měl skvělý náboj a všichni hráči se nechali strhnout k velmi dobrému výkonu. Další 2 branky za Letohrad vstřelili Tomáš a Oliver.

Konec dobrý, všechno dobré!

Děkujeme všem rodičům a fanouškům za jejich podporu.