Úterý 13.9 odpoledne patřilo turnaji Ondrášovka Cup v kategorii U-11

Prvotní problémy se sestavou se nakonec vyřešili na výbornou a do Ústí odjížděli i uzdravení Kuba a Eliáš a opory hostující v mladších žácích David s Markem.

Podružné problémy jako např. „Já nemám trenky, já zase štulpnu a mě chybí chránič“, se také podařilo včas vyřešit a tak se mohlo jít na věc.

Za účasti 6-ti týmů a 3 hracích ploch bylo jasné, že zde nebude žádný prostor na odpočinek v podobě zápasu volna. Turnaj se hrál stylem každý s každým a hrací doba 1×20 minut.

Los by nekompromisní a hned na úvod nám přihrál nejméně oblíbeného soupeře ze Svitav. Vzpomínky na poslední porážku na domácím hřišti byly ještě hodně živé. Nic moc soupeř na rozkoukání a na hřišti to bylo znát hned od začátku. Svitavy se prezentují velkým tlakem na hráče a jeho časté dohrávání takže tyto zápasy dost často bolí. A k tomu jsme ještě zaspali. Prezentovali jsme se velice ospalým výkonem a soupeři jsme tak zápas hodně ulehčili. Po úvodní brance Svitav ještě dokázal Marek vyrovnat, ale pak už jenom padaly góly do naší branky. Konečný stav 3:1 pro Svitavy.

Naštěstí máme rádi česká přísloví a nakonec jsme se opřeli o to nejlepší jak omluvit úvodní prohru. První vyhrání z kapsy vyhání.

To jsme jako první chtěli dokázat Žamberku. Hra už začínala snášet z naší strany vyšší parametry, ale také to asi bylo i tím , že Žamberk nemá tak urostlé hráče jako Svitavy. Po gólech Verči a Andyho se do týmu vrátil i potřebný klid a vše nabíralo potřebný směr. Žamberk sice dokázal snížit ale Jáchym a Matouš K. již žádné další drama nepřipustili. Letohrad – Žamberk 4:1.

Zápasy šli po sobě ve velice rychlém časovém sledu a tak nebyl žádný čas na větší odpočinek. Naštěstí jsme měli na střídání kompletní 5ky a tak hráčům stále zbývalo dost sil.

1:0 Mára. Výborně jsme vstoupili do třetího utkání s Českou Třebovou. Dobrý start vždy pomůže, ale Třebová nechtěla složit zbraně bez boje. Další branku přidal Jáchym a už to vypadalo opět o trochu lépe. Jenže po zaváhání Třebová trestá snížením na 1:2. To naštěstí netrvalo dlouho a Eliáš nedlouho po rozehře vrací dvougólový náskok, ale za chvíli Třebová opět snižuje na rozdíl jedné branky. Drama odmítá Marek s Verčou zvyšují postupně na 5:2. Pohledný zápas se spoustou pěkných branek a akcí končí tedy 5:2 pro Letohrad.

Po dvaceti minutové pauze následuje v pořadí již 4. zápas a to proti domácímu výběru. Po dvou výhrách a jedné prohře se je jasné, že každá další prohra může znamenat konec postupových nadějí. Evidentně více nervózní jsou ale trenéři než sami hráči. Možná lehce k tomu přispěla i životospráva hráčů v průběhu přestávky, protože přijít do šatny s 5ti sladkými hady v ubrousku, to chce fakt odvahu. Naštěstí si ji hráči z kiosku přenesli i na hřiště a domácí tým začali doslova válcovat již od první minuty. Marek, Verča, Jáchym, opět Marek a Jáchym, Matous K. , Eli a zase Verča. To byl výčet střelců branek do stavu 8:0. Parádní kombinace, chuť hrát fotbal a ještě mnohem víc bylo najednou vidět v týmu Letohradu. Ze zadních řad pracovala svědomitě obrana, kde na sobě ani náznak předchozího zranění nedal znát Kuba a čisté konto držel Davídek. Prostě fotbalová óda na radost, která končila výsledkem 9:0

Posledním soupeřem byl Lanškroun. Mnohem houževnatější soupeř než předchozí tým. Ale ani to nebylo Lanškrounu nic platné. Na vítězné vlně se držel Letohrad a výborně začal i v tomto utkání. Andy otevřel skóre a zanedlouho náskok navýšil Marek. Po brance Jáchyma na 3:0 se zdálo být rozhodnuto, ale soupeř ještě korigoval a nechtěl se smířit s porážkou. Tyto myšlenky ale soupeři narušil čtvrtou brankou Andy. To se ukázalo, jako zlomový moment, protože soupeři již nezbyli síly a čas na nic víc než snížení na 4:2.

Po pomalém rozjezdu hned na úvod turnaje se ale tým rozehrál k velice pěkným výkonům a všechna ostatní utkání přinesla spoustu pěkných momentů.

Spokojeností doslova zářil trenér Pepa Třetina a z jeho úst se na hráče snášela pouze slova chvály a uznání za pěkné výkony hráčů.

Porážka od Svitav znamenala nakonec umístění na druhém místě, protože již zmíněné Svitavy, ani jednou nezaváhaly a turnaj vyhrály. Druhé však stále místo znamenalo jistotu postupu do dalšího kola poháru.

Sestava: David, Milan, Matouš K. Matouš D, Eliáš, Kuba, Maty P, Alex, Jáchym, Verča, Marek, Andy

Děkujeme za podporu všem věrným fanouškům a rodičům!