Krásný slunečný čtvrtek 13. října patřil fotbalu a všem jeho příznivcům. Pro tým starší přípravky byl na programu doslova fotbalový svátek v podobě dalšího kvalifikačního kola Planeo Cupu. Jednalo se o poslední kvalifikační kolo na jarní finálový turnaj,

Novinkou v turnaji byl větší počet týmů, které byly ve skupině. Ze 6ti účastníků se zvedl počet na 8. Čekalo nás tedy 7 zápasů 1×20 minut. Docela nabitý program.

Oproti předchozím turnajům se už začínalo v dopoledních hodinách, takže nad některými jedinci se vznášel pomyslný meč, že pokud se do výběru nevejdou, tak budou muset do školy. Jet chtěli samozřejmě všichni. Z nominace na poslední chvíli vypadnul Maty K, a Matouš K., a tak byli povolání náhradníci Míla a Kuba H.

V nádherném areálu, s umělým trávníkem schváleným pro mezinárodní zápasy, byl již od začátku velmi dobrý předpoklad, že se bude hrát hezký fotbal. Tým z Kolína měl dokonce sebou početný fanklub a to i s bubeníkem.

Jdeme na to, kratší rozcvička a Čáslav naučíme hrát fotbal. Začínáme tlakem a snažíme se zápas rozhodnout hned v úvodu. Šance jsou, ale zatím se soupeř drží a odolává našemu tlaku. Postupem času se nám ale daří vstřelit první branku z dorážky a jdeme do vedení. A hned za chvíli je to mnohem veselejší a na světě je vedení 2:0. Bohužel lehká ztráta koncentrace a závar před bránou znamená snížení na 2:1. Opět dobrou prací v útoku odskakujeme na 3:1. Přichází však šok v podobě dvou branek soupeře. Nedůsledné bránění a najednou je z jednoznačného zápasu drama. Nakonec Marek nám vrací vedení a konečný výsledek 4:3. Marek 3 góly a Verča 1. Solidní drama. Ztráta Kuby Straky bude ale znatelná pro zbytek turnaje.

Černíkovice, soupeř vcelku neznámý. Hlavně nic nepodcenit. Opět bereme aktivitu do svých rukou a tlačíme se vpřed. Soupeř nám nedává nic zadarmo a hra je vcelku vyrovnaná. Mára, kdo jiný než on by měl tým táhnout střelecky 1:0, Zatím se nám daří hrát svědomitě dozadu a eliminovat soupeřovi útočné pokusy. Trestňák a dorážka Jáchyma 2:0. Teď už to snad půjde. Jenže opět nás vedení asi uspokojilo a soupeř snižuje na 2:1. Nedůsledné bránění. Jakoby nám nebylo varování z prvního zápasu dostatečné 2:2. Z dobře rozehraného zápasu bereme pouze 1 bod. Odpadá David po prošlápnutí stehna kolíky soupeřovi kopačky.

Do brány jde Kuba. Pardubice budou určitě ještě těžší soupeř než ty 2 předchozí. Soupeř zaspal, ne příjezd na turnaj ale začátek zápasu s námi. Po 2 minutách 2:0, tak to je jízda. Soupeř je v rozkladu a vypadá to hodně dobře. 2:1, 2:2 a teď se zase nestíháme divit my. Zápas má velké tempo a hra se přelévá na obě strany. Velké množství branek divákům nabízí skvělou podívanou. Soupeř sice prohrává, ale nechce se vzdát. Hra se hodně přiostřila a je zde spousta zákroků na hraně, anebo i za hranou. Odpadá Matouš. Prošlápnuté stehno stejně jako u Davida ve druhém zápase. David se alespoň snaží zapojit v útoku. Soupeř díky změně stylu hry převzal iniciativu a zápas otáčí z 2:3 na 5:3. Marek dal všechny 3 góly. Pokopaných hráčů značně přibilo. Snad budou moci pokračovat.

3 zápasy 3× skvělí vstup do utkání a vždy nakonec obrovské drama anebo porážka. Zcela jiná situace než byla ve Svitavách, kde jsme byli často spící my.

Zápas číslo 4. Do brány se vrací David a Kuba definitivně končí. Po ošetření se vrací také Matouš. Soupeř už na první pohled nijak nepouští hrůzu ani respekt. Jeho hráči jsou spíše menšího vzrůstu, a tak se nemusíme snad obávat pokračování demolice našich hráčů. Pardubicím se však podařilo nás značně rozhodit z konceptu a působíme unaveně až bojácně a na soupeře, který nijak neklade odpor, nijak nedotíráme. Soupeř se po chvíli osmělí a už prohráváme 1:0. To soupeři stačí a soustředí se spíše na obranu. Až druhá branka v naší síti probouzí naše hráče z útlumu a rázem je to 1:2. Rázem je nás plné hřiště a díky zmatku v soupeřovi obraně vyrovnáváme 2:2 dorážkou Kuby do prázdné brány. Bohužel se soupeř nepoložil a dvěma góly zápas dotáhnul do vítězného konce. Tak tahle prohra s odevzdaným týmem z Nového Města nad Metují nás asi bude ještě dlouho mrzet. A ne jenom prohra. Odpadá Eliáš nejspíš výron v kotníku po souboji o balón. Ošetřovna kde je, už víme.

Pauza

Tabulka se zatím vyvíjí dobře, body ztrácí všichni.

Eli vypadá, že končí. Noha se chladí, snad to nebude vážné.

Po pauze na nás nastupuje suverénní Kolín. Není co dodat než, že tak se to má nějak hrát. Kotel fanoušků utvořil neuvěřitelnou atmosféru, že nebylo slyšet vlastního slova. Prohra 10:0. No, nic. Maximální snaha realizačního týmu se zaměřuje na uklidnění emocí a pokus připravit kluky na poslední 2 zápasy. Kolín neexistuje a nikdy se nic nestalo, vše musí z hlavy okamžitě pryč.

Los snad nemohl být vtipnější a po Kolínu nám předhodil Chrudim. No tak to bude asi síla. Jeden z nejméně oblíbených soupeřů. Zápas ze začátku vyrovnaný ale na Chrudimi je vidět, že tomu něco chybí. Ani trochu to není ten tým, co nás v Lanškrouně přejel fyzicky i technicky. Máme více ze hry a ujímáme se vedení, když Jáchym přečetl dobře hru a získal míč 1:0. Tak nic 1:1 hned z protiútoku. A zase od začátku. Je vidět, že Marek se dobře vyspal, bere si míč a rychle zvyšuje na 2:1. Eliáš potvrzuje, že není nad to být tvrdý kluk z vesnice a že ho jen tak nic nepoloží. Odhazuje chladící polštář a nazouvá kopačky. Najednou se nám začíná dařit kombinace a jsou na světě i krásné fotbalové momenty. Narážečky, uličky a tak dále. Po ose Verča – Mára putuje balón do brány, 3:1. Další gól přidal Alex a zdá se, že o výhru se nedá již přijít. Ale to bychom asi nebyli ani my, abychom si to nezkomplikovali, snížení 4:2. Konec, ufff. Ale mělo to už fotbalové parametry a zrovna proti Chrudimi!

Chlumec, poslední zápas, tak do toho dáme vše, co zbylo, a uvidíme. Tabulku pravdy naštěstí není čas sledovat, tak nás to nijak nelimituje. Vstup do utkání se nám zase povedl. Vedeme brzo 1:0. Soupeř je ale bojovný a snaží se vyrovnat ze všech sil. Nedáš, dostaneš, tentokrát hrálo pro nás. Soupeř nevyrovnal a po chvíli odskakujeme na 2:0. Marek dnes sází jeden gól za druhým. Jáchym se nechce také nechat zahanbit 3:0, a když se přidají i ostatní tak to tam padá více. Alex 4:0. Náskok máme už luxusní a na hráčích je znát, jak už si hodně věří. Snížení na 4:1 nás nijak nerozhazuje a pokračujeme za naším cílem vyhrát tento zápas. Verča ví, že i ona umí a ne jenom kluci táhnou tento tým, luxusní pas na Marka a je to 5:1. Poslední slovo patří střelci týmu Markovi 6:1. Fantazie, fotbalová radost.

Škoda, škoda, škoda. Prohra s Chlumcem bolí a vyřazuje nás z postupujících pozic. Nakonec 5. místo. Postupují 1. Kolín, 2. Chlumec, 3. Nové Město

Chlumec, který jsme přejeli, končí 2. Černíkovice, které nás připravily o body, končí poslední. Pardubice, které jsme tipovali na postup, jsou 4té.

Hráčům patří obrovské díky, za to že se nepoložili po prohře s Kolínem a poslední 2 zápasy zvládli na jedničku. Pro některé zkušené borce, kteří jezdí na výběry a mají již dost zkušeností, to bylo pouze potvrzení jejich kvalit. Mají je, dokázali to ukázat a táhnuli tým. Pro ty ostatní to byla obrovská škola a mnoho nových zkušeností.

Rodičům děkujeme mnohokrát za podporu a pomoc s dopravou.

Zraněným či pohmožděným hráčům přejeme brzké uzdravení.