Jarní sezonu přípravek jsme zahájili turnajem v Pardubičkách. Co se týká podmínek pro fotbal, tak tentokráte jsme si nemohli přát lepší podmínky – krásné slunečné počasí, skvěle připravený přírodní trávník a hojná návštěva….

V prvním utkání jsme nastoupili proti domácím borcům z Pardubiček. Z domácích byla cítit touha se předvést před domácími fanoušky, ale naše mužstvo zkušeně kontrolovalo hru a dokázalo se i gólově prosazovat. Hrál se oboustranně kombinační fotbal, kde zvítězila naše zkušenost a individuální kvalita. Odměnou proto bylo vítězství 5:2. Stínem tohoto utkání bylo zranění Eliáše Kučírka, kterého jsme raději stáhli a pošetřili na další zápasy. Ve druhém utkání jsme změřili síly se soupeřem z Moravské Třebové. V tomto utkání jsme jasně dominovali a otázkou bylo pouze skóre. Z tohoto utkání bych vyzdvihl první mistrovský gól Milana Marka ve starší přípravce. Gratulace! V posledním utkání nás čekalo derby s rivalem ze Žamberka. Nezačali jsme špatně a po 15 min jsme vedli o dvě branky, soupeř stačil do poločasu snížit na 2:1. Po přestávce již na našich hráčích byla vidět únava, neboť jsme celý turnaj odehráli s jedním hráčem na střídání (druhého jsme si museli půjčit z mladší přípravky). Nutno podotknout, že Žamberk hrál opravdu dobře a tak začal otáčet skóre ve svůj prospěch. Bohužel se tento zápas vůbec nepovedl rozhodčímu, ale cením si bojovnosti našich kluků, kteří se zaťatými zuby vydrželi hrát až do konce. Celkově mužstvo zaslouží pochvalu za celkový projev na turnaji a za spoustu krásných akcí, které ocenili i nestranní fanoušci.

Pardubičky – FK Letohrad 2:5

FK Letohrad – Moravská Třebová 13:2

Žamberk – FK Letohrad 7:2

Sestava: David Luchynskij – Matouš Dušek, Jakub Straka, Jáchym Baláš – Eliáš Kučírek, Alex Šubrt, Milan Marek, Oliver Křivohlávek